България ще предостави хуманитарна помощ за хората на Украйна и

...
България ще предостави хуманитарна помощ за хората на Украйна и
Коментари Харесай

Предоставяме 361 830 лева хуманитарна помощ за Украйна и бежанците

България ще даде филантропична помощ за хората на Украйна и украинските бежанци в прилежащите страни, реши държавното управление на днешното си съвещание. Финансирането ще бъде обезпечено от средства по бюджета на Министерството на външните работи, предопределени за развиване и филантропична помощ, оповестиха от държавната пресслужба.

Хуманитарната помощ, в размер на 361 830 лв., ще бъде разпределена към Службата на Организация на обединените нации за съгласуване на филантропичните действия (ОСНА) (97 792 лева), Международния комитет на Червения кръст (МКЧК) (97 792 лева), Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците (ВКБООН) (78 233 лева), Детския фонд на Организация на обединените нации (УНИЦЕФ) (29 338 лева) и Централен фонд на Организация на обединените нации за реакция при изключителни обстановки за посрещане на филантропичните потребности в Украйна (58 675 лева).

България продължава да бъде част от напъните на Европейски Съюз и интернационалната общественост за решение на спора в Украйна и за облекчение на страданията и подкрепяне на гражданското население в страната и украинските бежанци в прилежащите страни. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР