България ще предложи хуманитарна помощ на Израел, заяви премиерът Николай

...
България ще предложи хуманитарна помощ на Израел, заяви премиерът Николай
Коментари Харесай

Денков: България ще предложи хуманитарна помощ на Тел Авив

България ще предложи филантропична помощ на Израел, съобщи министър председателят Николай Денков на брифинг в Евксиноград, където беседва с министър-председателите на Гърция и Румъния. " Знаете, че има доста убити и ранени, тъй че би трябвало да забележим дали можем да помогнем във връзка с болнична помощ, по този начин, както стана с хората от Нагорни Карабах ", уточни Денков.

По думите на премиера, страната ни би трябвало да следи доста деликатно обстановката в Израел, тъй като има капацитет за доста сериозна ескалация. Денков прикани главните движещи сили да положат старания за деескалация:

" От една страна израелците и палестинците, които са в непосреден контакт, въпреки това Иран и нейните прокси групи, в близост, като " Хизбула ", от трета страна Съединените щати и Русия. Всяка от тях би трябвало да намерения по какъв начин би могла да деескалира този спор ".

Премиерът още веднъж удостовери, че държавното управление няма да изтегли териториалните проекти за въглищните райони, като акцентира, че не се плануват административни ограничения за затваряне на централите, а благоприятни условия за развиване на районите:

" Изтеглянето на проектите е едно извънредно нездравословно деяние за тези райони. Това е, което би трябвало да се разбере, че няма по какъв начин да продължи както е било до момента, само че ние имаме потребност от топлоелектрическите (централи) още години наред. Плановете не затварят никакви мини, не затварят никакви тецове, проектите са, с цел да се подкрепи преходът, който по този начин или другояче ще се случи, за какво се трансформират технологиите в енергетиката ". 

В отговор на коментара на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, че в политиката най-важна е математиката, изключително когато следва избор на съмнение, Денков разяснява:

" Би било изключителна нелепост от политическа позиция някой да не поддържа държавното управление в този миг. Няма никаква причина то да бъде неодобрено по мотива, който се споделя. Аз фактически се удивлявам, няма какво да се заплашваме, всеки от нас сега, най-малко аз и екипът към мен, се опитваме да свършим нещо потребно за България.

Ако някой не желае да взе участие в този развой, тогава може и да сбърка математиката, само че това е напълно друга задача ". 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР