България ще получи ресор Образование и култура в новата Европейска

...
България ще получи ресор Образование и култура в новата Европейска
Коментари Харесай

Неофициално: Брюксел ни дава еврокомисар по образованието

България ще получи сектор " Образование и просвета ” в новата Европейска комисия. Това научи импровизирано Нова телевизия от свои източници в Брюксел. Според изтеклата информация новата Европейска комисия ще има двама изпълнителни заместник-председатели - Франс Тимермас със специфичен бранш " Климат ” и Маргрете Вестагер с   " Дигиталиазация ”. Предвижда се за комисар по защита да бъде определен  бившият представител на комисията - Маргаритис Схинас от Гърция, оповестява Inews.

За Върховенството на закона предстоящо е посочена чешката комисарка Вера Юрова, а Румъния получава сектор " Транспорт ”. Земеделие отива при поляците, а трите топ ресора – " Конкуренция ”, " Икономика ” и " Търговия ” надлежно се разпределят сред Франция, Финландия и Ирландия. Политическите сили са разпределени в новия състав на комисията по следния метод: социалистите с 10 комисари, девет комисари и ръководител на Европейска комисия за ЕНП и пет за " Обнови Европа ", които са някогашните либерали.

Новата комисия би трябвало да стартира работа на 1 ноември, в случай че чуванията на номинираните комисари в Европарламента мине сполучливо. Комисарите ще бъдат препитвани от отрасловите комисии в Екологичен потенциал при започване на октомври.

Новоизбраната председателка на Комисията Урсула фон дер Лайен ще показа публично състава на кабинета си във вторник, а през последните седмици тя към този момент редеше и препитваше номинираните комисари за тяхната компетентнопст. Последната част от пъзела бе наместена откакто в петък Италия показа своя претендент, някогашния министър председател социалист Паоло Джентилони. Любопитна детайлност е, че с изключение на председателката, която е с благороден генезис, в кабинета й влиза още един потомствен благородник. Това е Джентилоти.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР