България ще поиска предоговаряне на условията по договора между Европейската

...
България ще поиска предоговаряне на условията по договора между Европейската
Коментари Харесай

Искаме от ЕК предоговаряне на количествата COVID ваксини на Пфайзер

България ще изиска предоговаряне на изискванията по контракта сред Европейската комисия и компанията " Пфайзер " за доставката на ваксини против ковид за тази и идната година, оповестява БНР.

Позицията на страната ни ще бъде показана от служебния здравен министър Асен Меджидиев в Брюксел по време на съвещание на Съвета на Европейския съюз по претовареност, обществена политика, опазване на здравето и потребителски въпроси.

Здравните министри от страните от Европейски Съюз ще разискват ограничения, които Европейска комисия следва да предприеме от името на страните членки по отношение на съществуващите съглашения за закупуване на Коронавирус ваксини.

България продължава да упорства за предоговаряне на изискванията по контракта сред Комисията и " Пфайзер ", като вероятните решения са прекратяването му или незабавна смяна към доста понижаване на количествата, планувани в него, както и обезпечаване на опция страните да поръчват действително нужните им количества.

Позицията беше изказана от здравния министър по време на среща с европейския здравен комисар Стела Кириакиду.

Д-р Меджидиев е на мнение, че в случай че това не се случи, идните доставки ще подлежат на бракуване още от момента на приемане.

Според него би трябвало да се обмисли опцията за назад изкупуване на имунизациите от страна на Европейската комисия.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР