България ще поиска още оферти за закупуването на боен самолет.

...
България ще поиска още оферти за закупуването на боен самолет.
Коментари Харесай

Увеличават заплатите в армията

България ще изиска още предложения за закупуването на военен аероплан. Това съобщи министърът на защитата Красимир Каракачанов. До няколко дни ще бъдат изпратени запитвания към още компании. Амбицията ни е огромна част от работата по бронираната ни машина да се извърши в България, добави Каракачанов. Той означи, че приблизително с 10% ще се усилят заплатите в армията, като не искаше да се ангажира с съответна сума, съобщи Българска национална телевизия.

Красимир Каракачанов, министър на защитата: 5-6 компании имат интерес построяването на бронираната машина да се извърши със взаимно присъединяване в България. При осъществяване на превъоръжаване и модернизиране на армията желаеме да има българско присъединяване. Проектът е на стойност над 1 милиарда лв.. Плащането ще е разсрочено, несъмнено.

Освен " Грипен ", F16, " Юрофайтър " може да се приказва и за F18. Чакаме офертите, откакто изпратим писмата към компаниите, добави той.Красимир Каракачанов, министър на защитата: Вчера подписахме съглашението за дефектацията за работната група, която би трябвало да оцени положението на самолетите.

Средно с 10% ще се усилят заплатите в армията, сподели още Каракачанов, като не искаше да се ангажира с съответна сума.

Каракачанов дефинира оградата ни като постоянна и означи, че единични случаи на пробив са естествени. Според него обаче би трябвало да имаме по-голяма оперативна група, която да може да реагира при произшествия по-бързо:Красимир Каракачанов, министър на защитата: Случва се някъде по оградата да прережат или да прескочат, само че незабавно се взимат ограничения и се възвръща. В България за разлика от други европейски страни, тази ограда избави от огромна настъпление, каквото беше почнало през 2012-2014 година Оградата си прави работата, има пробиви, може един-двама да преминат, само че няма оборудване, което да не може да бъде преодоляно. Въпросът е да са инцидентни случаите. Необходимо е да имаме по-сериозна мобилна оперативна подготвеност, повече военнослужещи и гранични служители на реда и видео наблюдаване, тези проблеми се вземат решение в придвижване.

Министърът на защитата разяснява и оставката на Димитър Главчев:Красимир Каракачанов, министър на защитата: В обединението няма напрежение, срещу съм оставката на Главчев, тъй като няма потребност от изкуствена поляризация, крайните позиции на опозицията не са нужни. Крайна борба не печели нищо, не може на всяка остра офанзива да се постъпва по този начин. Не бива да се разделя обществото по духовни, религиозни и други правила, не трябва да се клюки страната ни, би трябвало да имаме национално достолепие, а освен да се ориентираш по дребния партиен нарцисизъм.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР