България ще окаже военно-техническа помощ на Украйна, но не съвсем.

...
България ще окаже военно-техническа помощ на Украйна, но не съвсем.
Коментари Харесай

Георги Марков: Сорос и хората на Байдън спасиха Кирчо - нужен им е за Македония и за други мизерии!

България ще окаже военно-техническа помощ на Украйна, само че не напълно. Такова решение одобриха в сряда депутатите. Президентът на Украйна пък изпрати писмо, в което уточни каква тъкмо помощ страната ни да окаже на неговата.

Парламентът беше вкаран в клопката на значимото решение от премиера Кирил Петков, който се поддаде на заканите на Българска социалистическа партия, че в случай че държавното управление гласоподава такава помощ, ще изоставен ръководството.

В същото време Америка упорства Европа да спре вноса на съветски нефт и газ.

Интервю на Ивайло Атанасов с Георги Марков.

- Г-н Марков, през вчерашния ден беше доста необикновен ден за България. Българският парламент обсъждаше въпрос, който съгласно проф. Пламен Киров е от компетентността на изпълнителната власт. Самият парламент пък беше предизвикан със среднощно писмо на президента Зеленски. Как ще коментирате случилото се?

- Проф. Пламен Киров е огромен конституционалист. Той даде доста точни доводи за това, че не беше въобще работа на Народното събрание да се занимава с ремонт на непозната военна техника.

Въпросът обаче е чисто политически. Това, което се случи, е следното: Виктория Нюланд и Джордж Сорос, които имат голямо въздействие върху Зеленски, го използваха, с цел да спасят Кирил Петков, тъй като ще им би трябвало за Македония, а и за други мизерии, които следва да направи. Тяхното предпочитание е да спасят освен премиера, само че и самия парламент, тъй като в никакъв случай повече " Америка за България " няма да има толкоз доста народни представители, които дружно с тези на Сорос от всички парламентарни групи надвишават 50 индивида.

Много тъжно е, че когато Русия на процедура завладя и Луганск, и Донецк и нанесе първите бомбени и ракетни удари не къде да е, а над Лвов, американската администрация и Сорос издевателстват над Зеленски да написа в подобен фрапантен за Украйна миг сълзливи писма до България, в които той скромничко да желае единствено да му ремонтираме танковете...

Какво се случи бе, майка му остаряла, сред 21 април, когато в България беше външният министър на Украйна Дмитро Кулеба, и среднощната акция " Писмо " на Зеленски от 4 май? Че Кулеба късаше ризи тука, правеше анализ на българските партии за мнението им във връзка с Украйна и сподели в прав текст: " Не ни давайте каски и жилетки да умираме предпазени, дайте ни оръжие да се бием! ".

Аз оставям настрани, че той се държа безпардонно. Война е, човек може да напусне политическия протокол. Че то посланикът на Украйна в Берлин си разреши да назова канцлера на Германия лебервурст! Шолц пък се обиди на сравнението и в този момент не желае да отиде в Украйна.

Промяната в позицията на Украйна се дължи на натиска на Америка, която се опасява да не стане недоволство в България, което да смъкна държавното управление и да разпусне Народното събрание. Херо Мустафа е добър дипломат и знае добре настроенията в България.

- Че толкоз ли е мощно въздействието на тандема Нюланд-Сорос над Зеленски?

- Бих споделил, че е безусловно! Ние постоянно би трябвало да се връщаме към 2014 година, когато точно Сорос, Байдън със своя наследник, Нюланд и Си Ен Ен направиха Майдана, ползвайки някогашния президент на Грузия Михаил Саакашвили, който докара грузински командоси, които стреляха по едно и също време по протестиращи и по полицията.

Нека си спомним какво сподели Виктория Нюланд тогава: " Клич (Виталий Кличко) не би трябвало да е министър председател, а Яц (Арсений Яценюк) “. Веднага след приключването на Майдана последва прословутата закуска сред Сорос и Пайет - тогавашния американски дипломат в Киев, на която изрично е отхвърлено по-нататъшното присъединяване в политическия живот на Украйна на Юлия Тимошенко и се сподели, че би трябвало тестван и приближен президент. И те си го откриха в лицето на Петро Порошенко. Той пък неотложно уволни основния прокурор Шокин, който искаше да проверява компанията, в която работеше синът на Байдън - Хънтър, получавайки по 50 000 $ заплата на месец.

В съответния случай сигурно Виктория Нюланд, която тогава сподели и крилата фраза " Майната му на Европейски Съюз! ", в този момент е споделила " Майната му на българските каски и бронежилетки! Кирчо би трябвало да стои министър председател, тъй като има доста работа да прави “.

- Излязоха изявления на наши коментатори, че в действителност огромният победител е Корнелия Нинова...

- Вчера беше надвит българският парламентаризъм - и от конституционна, и от политическа позиция. Да се приказва, че Нинова е победител, е необикновено, по простата причина че тя имаше исторически късмет да напусне тази коалиция. Срамота е 130-годишна партия да ръководи дружно с партизаните на Сорос, с американците за България и с чалгата.

Нинова освен че не е победител, а ще бъде участник, сходно на Луканов и Виденов, в третата национална злополука, която следва на България. В персонален проект тя ще си кротува още известно време като вицепремиер, което за нея може би е най-важното.

Ако някой има някакви електорални придобивки от през вчерашния ден, това е единствено и само партията на Костадин Костадинов " Възраждане ".

- Стефан Янев сътвори своя партия - " Български напредък ". Какво бихте споделили за нея?

- При всички случаи тази нова партия ще е съперник на Българска социалистическа партия в лявото пространство. Тя ще се опита да организира политиката на тогавашния министър председател на Словакия и началник на тамошните социалисти Роберт Фицо, която беше сполучлива - закостенял социализъм, консервативно ляво. Фицо организираше тъкмо тази политика. Корнелия в първите дни на 44-ото Народно заседание се опитваше да я копира, само че по-късно тя беше победена от интернационалистите в личната й партия.

Чудя се на това име на партията обаче. За мен България в идващите 10 години не може да има никакъв напредък. Единственото, което би трябвало да се направи, е да бъде избавена.

- А по какъв начин ще коментирате развода сред Радев, Политическа партия и Демократична България?

- Бракът сред тях беше по сметка. Когато Радев подвигна юмрука по партизански на площада, на него му трябваха НПО-тата на Сорос, които да могат да изкарат някой и различен човек на открито, тъй като истината е, че на площада в София имаше едвам няколко хиляди души. Какво значи хора на улицата - на 23 октомври предходната година и на 15 март тази година, когато 1 млн. унгарци излязоха в Будапеща, с цел да поддържат Виктор Орбан.

На Радев му трябваха и медиите на капиталци, НПО-тата на Сорос единствено и единствено да бъде свален Бойко Борисов. Той реализира това. Радев смъкна Бойко с Майдан и машинно гласоподаване, само че заложи на сакат кон. Оттук нататък на него тези соросоиди и капиталци не са му нужни. България до месеци ще бъде унищожена. Той си хвана втория мандат и съгласно мен в идващите пет години той ще ръководи няколко пъти със служебни държавни управления, защото ще се скъсаме от избори, изключително в случай че машинното гласоподаване продължи.

- Много забавно става с енергийните наказания против Русия. Говори се, че Унгария и Словакия ще наложат несъгласие. Вашето мнение? Вие живеете в Будапеща, познавате се и персонално с Виктор Орбан...

- Европейска комисия и Европейски Съюз са тотално обезличени. Няма нито един общественик, който да каже на новата ултралиберална комунистическа американска администрация на Джо Байдън какви последствия може да има и каква енергийна рецесия може да има в Европа с блокирането на съветското гориво.

В Германия има апели от зеления им вицеканцлер да се понижи отопляването и карането на коли, както и фамилиите да вечерят единствено под една лампа. " Билд " пък тръби и приканва германците да се къпят през няколко дни, с цел да се понижи зависимостта от Путин! Даже откриха и някакъв демократичен кожен лекар, който наляво и надясно изяснява заран, обед и вечер, че това било потребно. Ето до каква степен се докара Европа, сваляйки гащите си пред Джо Байдън!

Виктор Орбан е индивидът, който единствен в Европа не се надпреварва да се харесва на Байдън и кликата към него. Напротив - те се ненавиждат взаимно. Всеизвестно е, че Орбан съвсем всеки ден се чува с Доналд Тръмп и двамата поддържат доста близки връзки. Орбан гледа да се хареса на личния си народ и го реализира. Космическо число - над 3 млн. унгарци гласоподаваха за него на изборите на 3 април. Така на 16 май той ще бъде определен за четвърти път подред и общо пети за министър председател. На 16 май той ще бъде определен с над 2/3 болшинство от Народното събрание.

Унгария осъди войната. Изрично още 2014 година се разгласи за териториалната целокупност на Украйна. Но когато става дума за националния интерес на Унгария, която, както Словакия и Чехия, е подвластна от съветското гориво, тя няма да се съгласи за сходни наказания.

Вариантите са два. Европейските началници да оставят страни като Унгария и Словакия на мира за енергийното ембарго. Другият е да го подложат на гласоподаване и Орбан да наложи несъгласие. Той няма да се поколебае да наложи несъгласие, тъй като по тази причина е определен от унгарския народ. В момента цената на бензина в Унгария ще продължи да бъде 480 форинта - 1,2 евро. Той прави всичко допустимо да отбрани унгарските фамилии и по тази причина с изключение на 13-а пенсия подвигна със задна дата пенсиите на унгарските пенсионери с още 9,8%, колкото е плануваният растеж на инфлацията за тази година.

Европейски Съюз замязя на американска колония, на американска провинция. Но не на цяла Америка, а на тази Америка на Байдън. Че тя Америка е разграничена на две. Доналд Тръмп е безапелационен, че войната в Украйна е неточност. Той сподели следните думи: " Китай към този момент не ни почита! Иран към този момент не се опасява от нас! Путин се присмива на нашите водачи! ". За НАТО пък какви думи сподели... Неудобно ми е да ги споделя, тъй като бяха доста обидни.

Гласът на Тръмп - Тъкър Карлсън, в прав текст сподели, че Америка след изборите на 8 ноември би трябвало да спре да дава пари на Украйна, до момента в който не се направи одит на Зеленски и да се види къде са отишли те.

В Европа се чуват и гласове, като този на изключителния политик и общественик Вацлав Клаус - два пъти министър председател и два пъти президент на Чехия, че би трябвало да се върви към договаряния на високо равнище, сред Запада и Америка от една страна и Русия от друга, за прекъсване на войната в Украйна. Продължаването на войната е в интерес единствено и само на Щатите, тъй като отслабва Русия и Европа, само че не е в полза на украинския народ. Америка и Русия са си намерили трагичен, само че комфортен обект, с цел да водят войната между тях. Наистина това е война сред Щатите и Русия, само че Щатите я водят с украински бойци. Дългата война не е в полза на украинците. На непознат тил и 100 ракети са малко.

Смятам, че войната ще ескалира до 8 ноември. Не е изключено и до тази дата американски войски да навлязат в Украйна, защото това ще бъде най-силният ход на демократите да попречат на тоталното предимство над тях, което се чака да имат републиканците на изборите за Конгрес.

- Накрая да ви запитвам нещо - на следващия ден е Гергьовден. За първи път в Унгария ще е и Джиро Д`Италия. Ще го гледате ли онлайн?

- Да! За мен това е огромна страст! Джирото ще започва от Площада на героите, ще мине през Балатон, оттова през родния град на жена ми и щерка ми - Естергом, с цел да дебаркира и финишира във Вишеград - това свещено място, тази неповторима цитадела на завоя на Дунава, където 1991 година Вацлав Хавел, Лех Валенса и Йожеф Антал вършат Вишеградската тройка, прераснала в четворка, след разпадането на Чехословакия.

Истинското шоу ще е в събота, когато около Народното събрание, където съм си избрал място да виждам, колоната от състезатели ще мине в скоростното надпреварване. Господ ми оказа помощ да видя това нещо онлайн!

- А България, господин Марков? Оттук накъде?

- Ами ние към този момент станахме ремонтна страна. Сега би трябвало да търсим някой нас да ни ремонтира.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР