България ще направи всичко възможно, за да защити въглищните си

...
България ще направи всичко възможно, за да защити въглищните си
Коментари Харесай

Радев ще работи "Марица Изток" да се запази като "енергийното сърце" на страната

България ще направи всичко допустимо, с цел да отбрани въглищните си централи и това е идея, която Румен Радев e приел. Това съобщи самият той на въпрос дали. Радев сервира цветя на Паметника на летеца до постройката на Народното събрание във връзка Празника на авиацията и Българските военновъздушни сили.

" Колкото по-дълго се отсрочва затварянето на въглищните мини, толкоз по-скъпо ще коства това ",, изпълнителният вицепрезидент на Европейската комисия за измененията в климата на въпрос дали е задоволително за комисията България да затвори мините през 2040 година

" Трябва зелена договорка, би трябвало зелен преход, само че той би трябвало да бъде разгръщан доста деликатно, тъй че страни като България да не изгубят своята конкуренция и да не платят една доста висока цена ", съобщи президентът Радев, представен от Българска телеграфна агенция. Той напомни, че на Съвета на Европейски Съюз през май, в който взе участие, дружно с страни като Полша, Гърция, Унгария, са постигнали унищожаване на цяла точка от декларацията, която трябваше да бъде призната и да форсира неимоверно този преход.

" Ще отстояваме нашите въглищни централи, тъй като все още те дават нашата автономност и самостоятелност, дават балансиращите мощности в нашата енергийна система, дават оня микс, от който България има потребност и няма с какво да размени. Това са дълготрайни процеси, дълги години не беше взето безусловно никакво решение и ще създадем по този начин, че енергийният комплекс " Марица Изток " освен да се резервира, само че да се развива като енергийното сърце на България ", сподели президентът. Той добави, че в комплекса дружно с въглищата, при добра политика и технология за понижаване и хващане на нездравословните излъчвания, би трябвало да се разпростират и други нови технологии за произвеждане на сила.

Ще има реакция поради поругани гробища в Северна Македония

Външно министерство и Министерство на защитата обясняват случая на поругани български военни гробища в Северна Македония и ще се реагира, уточни Радев. " Няма да оставим повече нито един подобен случай, само че това е систематичен развой на дебългаризация, един възродителен развой на заличаване на нашето културно-историческо завещание в Северна Македония ", съобщи президентът. Припомни, че на срещата на върха ЕС-Западни Балкани в Словения е сложил остро този въпрос..

" Последните позиции на България, които показах изрично и ясно, са да изнесем този дълготраен спор, това застиване в един исторически спор, който ще се води очевидно дълги години, към същинския проблем - дебългаризацията, дискриминирането на живите българи сега в Северна Македония и ние ще се борим за това ", сподели Румен Радев.

На въпрос за предизборната акция за вота на 14 ноември, която публично стартира през днешния ден, Румен Радев сподели, че упованията му са за правилна акция, в която да водят концепциите, не компроматите, в която да има ясни позиции, да има защо да се спори, в която всеки претендент да може да разгърне своята визия, позиции и качества.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР