България ще изпрати подбран национален отбор на Световното първенство по

...
България ще изпрати подбран национален отбор на Световното първенство по
Коментари Харесай

Родни майстори на ножа и месните аламинути тръгват за световното в САЩ

 България ще изпрати селекциониран народен тим на Световното състезание по транжиране в американския град Сакраменто, Калифорния. Стартира специфичен конкурс за селекция на най-хубавите, който ще се организира на 11-ти и 12-ти октомври 2019 година в Сливен, под звучното име " Майстор месар “.

Участниците ще премерят сили в бързото и качествено обезкостяването на говеждо, свинско, агнешко и пилешко месо. За спомагателни точки ще би трябвало да показват и уменията си в приготвянето на наденица, кюфтенца или кебапчета по тяхна рецепта, както и концепция за атрактивен артикул от месо или кулинарен аламинут. 

Състезанието " Майстор месар “ се провежда от Асоциацията на месопреработвателите в България. То ще се организира в границите на обичайното Национално ревю по отглеждане на животни, с сътрудник Изпълнителната организация по селекция и репродукция в отглеждането на животни и с поддръжката на Министерството на земеделието, храните и горите и Държавна фирма " Земеделие “.

Целта му е да разпространява вкусното българско месо и специалностите " обезкоствач/транжор “ и " кулинар “. Събитието в " града на 100-те войводи “ ще поведе ценителите на обичайните качествени български артикули от месо към многочислените щандове на дребни и междинни месопреработвателни предприятия от цялата страна, демонстрации и дегустации. Шеф-готвач и възпитаници от професионалната гимназия по хотелиарство и туризъм " Акад. Неделчо Неделчев " – Сливен ще подготвят кулинарни заготовки от обезкостеното месо, а одобрени майстори ще демонстрират по какъв начин се подготвя първокласен суджук и луканка. Специално жури ще избере всред всички оферти " Най-оригиналния и апетитен кулинарен артикул “. 

Асоциацията на месопреработвателите в България е най-голямата браншова организация у нас, която сплотява 60% от месодобивните и месопреработвателните предприятия в страната. Състезанието " Майстор месар “ е част от план " Дни на българското месо “, с който асоциацията поддържа самодейността на МЗХГ " Аз поддържам българските производители, поддържа ги и ти! “
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР