България ще изпрати четирима боксьори при мъжете на световната олимпийска

...
България ще изпрати четирима боксьори при мъжете на световната олимпийска
Коментари Харесай

България ще има четирима боксьори при мъжете на олимпийската квалификация в Тайланд

България ще изпрати четирима боксьори при мъжете на международната олимпийска подготовка в Банкок. Последната борба за квоти за Игрите в Париж ще се организира от 23 май до 3 юни. Националите отпътуват довечера за столицата на Тайланд, като ще бъдат водени от треньорите Жоел Арате, Валентин Поптолев и Александър Александров.

Ергюнал Себахтин ще боксира в категория до 51 кг. Европейският бронзов медалист би трябвало да стигне полуфиналите, с цел да вземе квота. При 63,5-килограмовите ще забележим Радослав Росенов. Европейският вицешампион също преследва полуфинал, като тук и петото място ще обезпечи присъединяване в Париж. В категория до 80 кг на кръга ще се качи Кристиян Николов, който би трябвало да влезе измежду първите трима за квота за Игрите. При най-тежките (+92 кг) ще забележим Петър Белберов. Той се нуждае от полуфинал, с цел да се класира за Олимпийските игри.

За 34-годишния Белберов това ще бъде първо присъединяване на сходен конгрес като част от националния тим от международното състезание в Белград през 2021 година. Той бе предпочетен от треньорския щаб пред натурализирания кубинец Йордан Морехон, откакто го победи на два пъти в три публични срещи през тази година.

Освен тях с тима отпътуват още Хавиер Ибанес и Рами Киуан. Те ще оказват помощ на съотборниците си в Банкок, като в това време ще вършат спаринги с непознати боксьори. Това е част от подготовката им за Париж, откакто към този момент си осигуриха квоти за Олимпийските игри.

" Отборът е доста добре квалифициран. Вярвам, че и четиримата ни боксьори имат сили да завоюват квоти. При някои категории това може да стане по-лесно, при други ще бъде по-трудно, защото и конкуренцията е много друга. Надявам се да имаме и малко шанс при жребия, с цел да осъществим задачата си ", сподели треньорът на мъжете Жоел Арате.

Женският народен отбор ще пътува за Тайланд при започване на идната седмица. Припомняме, че там също имаме две извоювани квоти – на Станимира Петрова (54 кг) и Светлана Каменова (57 кг).



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР