България ще има съд, който ще бъде в по-голяма степен

...
България ще има съд, който ще бъде в по-голяма степен
Коментари Харесай

Иванов и Атанасов: България ще има по-независим съд и отчетна прокуратура

България ще има съд, който ще бъде в по-голяма степен самостоятелен и ще има отчетна прокуратура. Съдебната промяна няма да завърши с конституционните промени, те са нужна рамка, ще би трябвало да променим по-нататък и Закона за правосъдната власт.

Това сподели съпредседателят на ПП-ДБ, откакто народните представители утвърди на първо четене измененията в Конституцията.

Дебатът за двойното поданство тече – има причини да остане единствено за министри, има причини да остане единствено за депутати, сподели още Христо Иванов. Според него пленарната зала през днешния ден е посочила, че има конституционно болшинство, което желае да чуе рационални рецензии и ще работи за възстановяване на плана.

Конституцията дава главните насоки, трасира пътя, добави Атанас Атанасов. Според него най-важното е да има самостоятелен съд и отчетна прокуратура.

Съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков разяснява, че през днешния ден се е случила главната стъпка в посока на смяната, която са обещавали през последните две години.

Това, че се вършат тези промени е стъпка към действителната стъпка напред да имаме смяна в главните взаимовръзки в обществото, счита той.

Никой от нас не е удовлетворен от равнището на правдивост. Надеждата ни е, че тези промени в Конституцията ще доведат до по-голяма правдивост, добави Петков. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР