България ще има рекламни билбордове в Ню Йорк. Те ще

...
България ще има рекламни билбордове в Ню Йорк. Те ще
Коментари Харесай

Ще рекламират България с билбордове в Ню Йорк

България ще има рекламни билбордове в Ню Йорк. Те ще бъдат ситуирани тази есен, разгласи министърът на културата Николина Ангелкова на изнесено съвещание на Националния съвет по туризъм. 

Ню Йорк е вселенски център освен да привличаме американски туристи, само че туристи от целия свят посещават този град, разяснява тя.

През ноември на интернационалното туристическо ревю World Tourism Market в Лондон ще бъде показано културно-историческото ни завещание. На щанда ще бъдат създадени сувенири благодарение на 3D принтер, разгласи Ангелкова. 

" В момента Министерството на туризма и Русенският университет " Ангел Кънчев " работят взаимно по един извънредно забавен план – виртуална действителност, която да показа културно-историческото ни завещание. Посетителите на една от най-големите туристически тържища в света, която се организира в английската столица, ще имат опцията да станат очевидци на изработването на цифрови 3D сувенири, които ще могат да получат на място, акцентира министърът. 

" Инициативата е напълно ориентирана към популяризирането на културно-историческото ни завещание. Ще бъде обвързвана и с мобилната платформа ILoveBulgaria, която при сканиране на QR кода с изключение на информация за самия обект ще дава и виртуализация на 3D изображението му. Към този миг към пилотния план са направени 20 обекта като следва да бъдат надградени ", сподели още министърът.

По думите ѝ министерството ще изиска 30 млн. лв. за реклама на страната ни като туристическа дестинация за идната година. 

От януари до май тази година приходите от туризъм са над 1,5 милиарда лв.. 

По думите ѝ плановете демонстрират, че въпреки и с дребни стъпки у нас стартират да идват туристи от по-висок клас, по тази причина напъните на експертите от сектора ще бъдат ориентирани към реклама на България освен на одобрени пазари, само че и на пазари като Китай, Япония, Индия, Близкия изток, Съединени американски щати и Канада. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР