България ще играе срещу световния шампион Полша в първия ден

...
България ще играе срещу световния шампион Полша в първия ден
Коментари Харесай

България срещу световния шампион в първия ден на Мондиала

България ще играе против международния първенец Полша в първия ден на волейболния мондиал.

На 26 август мъжкият ни народен отбор излиза в Катовице от 21:30 часа, откакто беше оповестена формалната стратегия. В същия ден има още пет дуела, като първият ще е сред Бразилия и Куба в словенската столица Любляна. За първи път в историята си Катар ще играе на международно състезание и то това ще е във втория мач от шампионата против Япония.

Ще вземат участие 24 тима, които са разпределени в шест групи по четири. Първите два и четирите най-хубави трети в класирането ще продължат в елиминациите.

България е в група С, където с изключение на Полша са Мексико и Съединени американски щати. На 28 август нашите се изправят против Щатите от 18:30 часа. Два дни по-късно приключваме групата против Мексико по същото време. Всичките ни срещи от груповата фаза са в Катовице.

„ По-малко от два месеца преди старта на толкоз влиятелния шампионат всичко по организацията е готово. Сега с оповестяването на програмата най-хубавите тимове на планетата имат по-ясна картина какъв път би трябвало да изминат. Искам още един път да благодаря на домакините Полша и Словения. Нямам подозрения, че те ще дават паметен волейболен празник на всички почитатели по света “, сподели доктор Ари Граса, президент на Международната волейболна федерация.

Световното състезание трябваше да е в Русия, само че поради спора с Украйна всички интернационалните спортни мероприятия в страната бяха анулирани.

„ Програмата на мачовете илюстрира какъв брой доста печелят играчи и почитатели от новия формат. Сега ще е доста по-лесно да се следва развиването на всеки тим в шампионата. По-лесното схващане на разпоредбите ще е от изгода на новите почитатели, което е доста значимо за популяризирането на волейбола по света “, добави Фин Тейлър, изпълнителен шеф на Volleyball World.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Фейсбук: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР