България ще даде въоръжение на Украйна. Това реши парламентът след

...
България ще даде въоръжение на Украйна. Това реши парламентът след
Коментари Харесай

Парламентът гласува: Пращаме оръжие на Украйна

България ще даде въоръжение на Украйна. Това реши Народното събрание след бурна препирня.
Текстът мина със 148 гласа " за ", 46 " срещу " и един въздържал се от " Продължаваме промяната ". Решението не бе подкрепено от 20 депутати на Българска социалистическа партия и 26 от " Възраждане ". Явор Божанков от Българска социалистическа партия се отдели от партийната заръка и гласоподава " за ".

Борислав Гуцанов се възмути, че по подобен лековат метод е признато такова решение, без наличието на министъра на защитата, без главнокомандващ, без министър-председател. " Направихте всичко допустимо България да стане оптимално близка до този спор. Дава се опция и за присъединяване с жива мощ в този спор, не знам дали разбирате какво извършихте ", стимулира гласа си срещу той.

И упрекна болшинството, че е направило национално изменничество. " Няма такава философия първо да се разоръжим, след това да се въоръжим. Станахте иноватори. Не знам по какъв начин ви е чиста съвестта. Дано Бог в действителност пази България ", пожела си зам.- ръководителят на Българска социалистическа партия.

А повтарянето на тези стартира с втората изключителна точка в дневния ред - за одобрение на Споразумението сред Министерството на защитата на Република България и Министерството на защитата на Украйна по отношение на безплатно даване на въоръжение, техника и муниции. Този път съществени оратори по въпроса бяха депутатите на " Възраждане ". Акцент в тезите им бяха правата на българската диаспора в Украйна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР