България ще бъде представена от 7 плувци на Световното първенство

...
България ще бъде представена от 7 плувци на Световното първенство
Коментари Харесай

България със седем плувци на Световното в Китай

България ще бъде показана от 7 плувци на Световното състезание на 25-метров басейн, което ще е се състои в китайския град Ханжоу от 11 до 16 декември. Това е най-многобройната ни група в историята на шампионатите, като този ще бъде 14-и.

Петима от състезателите са дебютанти на подобен конгрес. Петима са на възраст сред 18 и 19 години.

На международното състезание в Китай огромните очаквания са свързани с Антъни Иванов (Вихрен, Сандански), за който това ще е втори шампионат на дребен басейн след този в Уиндзор (Канада) през 2016 година Най-добрият ни плувец има и най-солиден интернационален опит от значими надпревари.

Габриела Георгиева (Дамини ЛВ, София) също ще взе участие за повторно. Многократната държавна шампионка е най-възрастната в групата – 22 години.

Шестата от Младежките олимпийски игри в Аржентина Диана Петкова, съотборникът и в Спринт (Пловдив) Светлозар Николов и живеещият в Съединени американски щати Калоян Братанов са на по 18 година

Брусистът Любомир Епитропов е на 19 години, колкото е и съотборникът му във Вихрен (Сандански) Антъни Иванов. В момента двамата упражняват на „ Спорт палас “ във Варна.

Треньорите в Китай ще са генералният управител Кристиян Минковски и Николай Вакареев, който има двама плувци – Иванов и Епитропов.

Двама ученици на един треньор - Ботко Трендафилов, ще има и Спринт (Пловдив) - Петкова и Николов.

Сандански пък ще има най-вече представители – Иванов, Епитропов (родени във Велико Търново) и Янчев.

България ще има и щафета 4 по 200 м св. жанр при мъжете. Бил е премислян вид и за щафета микс, само че тя съответствува с 200 м тил дами, където ще плува Георгиева.

Преди заминаването за Китай тимът ще се събере за къс лагер.

Съставът
мъже
Антъни Иванов
Йордан Янчев
Калоян Братанов
Любомир Епитропов
Светлозар Николов

дами
Габриела Георгиева
Диана Петкова
BGswim.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР