България се управлява като стартъп (начеващо рисково предприятие - б.р.),

...
България се управлява като стартъп (начеващо рисково предприятие - б.р.),
Коментари Харесай

Плевнелиев: Управляват България като стартъп, пробиват националната сигурност

България се ръководи като стартъп (начеващо рисково дружество - б.р.), а вътрешните несъгласия в държавната коалиция са пробив в националната сигурност.

Това съобщи през днешния ден президентът на републиката в интервала 2012-2017 година Росен Плевнелиев в изявление за Българска национална телевизия. Той се базира на думите на външния министър Теодора Генчовска, че страната ни сега има две външни политики. Според Плевнелиев те са изрично и блестящо доказателство за “начина, по който се ръководи България в този сюблимен, исторически момент”.

“Тогава, когато би трябвало да отстояваме бъдещото участие на България в еврозоната, да отстояваме достойното място на България в Европейски Съюз и НАТО, когато би трябвало да се борим за националния ни интерес - някаква правдивост по проблема със Северна Македония, има безусловно разделяне. Това ни прави слаби, изолирани и на практика невъзможни да служим на нацията”, сподели той.

Страната изпада в безпорядък, който е забележим и в политиката, и в Народното събрание, съобщи Плевнелиев.

“Някакви инцидентни хора, водени от ненавист, влязоха във всички институции и изчегъртаха всичко допустимо - в това число и достиженията на българската външна политика: едно почтено председателство на България на Европейски Съюз и мястото, което заемахме. И като започнете от това и стигнете до еврофондовете, Плана за възобновяване - на всички места виждаме рушене, рушене и рушене. Никаква градивност, никаква дълготрайна мисъл”, разяснява той и добави: “Аз не смятам, че тези хора имат правото и самочувствието да се назовават “А” тим на България.”

Според Плевнелиев през цялото време “Продължаваме промяната” е популистки план.

“Не съм се съмнявал за Кирил в неговата доброжелателност, само че резултатите през днешния ден са отчайващи и ние не би трябвало да си затваряме очите за това, което се случва. Българската страна е оставена на самотек. Създадена е една коалиция, която несъмнено е най-слабата и непрозрачната в историята на демократичния преход. Берем резултатите на културата на отричането”, сподели Плевнелиев.

Той влезе и в елементи, изброявайки “историческите постижения” на държавното управление до момента:

“Първо - имаме най-слабата, неработеща коалиция въобще в историята на България, която се клати всеки ден от кавги. Второ - имаме за пръв в историята на България противозаконен арест по донос от министър-председател като очевидец на човек с 18 обвинявания против някогашен министър-председател, който бе задържан пред децата си по време на вечеря със странната концепция, че занапред ще се търсят някакви доказателства. Това не е върховенството на закона, това е взривяване на върховенството на закона”, съобщи Плевнелиев.

Към това това добави и обстоятелството, че сме “последни по Плана за възобновяване, последни по еврофондове, последни по имунизация, безусловно неразбрани по проблема със Северна Македония, в този момент и надълбоко разграничени с неразбираеми координации сред самите управляващи”.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР