България се присъедини към ръководената от САЩ международна коалиция срещу

...
България се присъедини към ръководената от САЩ международна коалиция срещу
Коментари Харесай

Euractiv: България се включва в борбата срещу Хуауей на фона на заплахи за „Балкански поток“

България се причисли към ръководената от Съединени американски щати интернационална коалиция против „ “, с цел да задоволи американското предпочитание да отстрани китайската мрежа от бъдещата си мрежа, разяснява Еuractiv. Според медията подписаното от премиера Бойко Борисов рамково съглашение с американския държавен секретар Майк Помпео е подбудено от напъните на Борисов да приключи продължаването на (т.н. „ Балкански поток “) през българска територия и американския ултиматум към участниците в плана да преустановят работата по газопровода най-късно доникъде на ноември.
Споразумението не е публично утвърдено от Министерския съвет на България, макар че декларациите са избрани от страните като „ основни документи “, само че не могат да бъдат обвързващи.
С друго рамково съглашение Борисов даде обещание на Вашингтон да взе участие в бъдещи български нуклеарни планове.
 България и Съединени американски щати подписаха основни документи в областта на сигурността, 5G мрежите и на нуклеарната сила България и Съединени американски щати подписаха основни документи в областта на сигурността, 5G мрежите и на нуклеарната сила
В наличието на министър-председателя Бойко Борисов и на държавния секретар на Съединени американски щати Майкъл Помпео, който се включи посредством видеоконферент...
„ България се причисли към. Това е следващата огромна стъпка в нашите връзки. С този акт България се причислява към възходящата коалиция от страни и компании, ангажирани да защитят своите 5G мрежи от ненадеждни снабдители “, се показва в изказване на посолството на Съединени американски щати в София.
Помпео съобщи, че отбраната на 5G мрежата в България е част от гарантирането на сигурността на мрежите във всички страни-членки на Европейски Съюз и НАТО.
В момента трите огромни български мобилни оператори тестват своето 5G съоръжение, основано на технологиите на „ Huawei “. Ако българското държавно управление задължи компаниите да не употребяват към този момент закупеното съоръжение, те би трябвало да бъдат обезщетени. В същото време държавното управление може да получи достъп до пари от Фонда за възобновяване на COVID-19 на Европейската комисия за построяването на 5G мрежата.
„ Нашите връзки би трябвало да бъдат чисти, предпазени, транспарантни, етични и да дават отговор на всички нужни законови правила за отбрана на персоналните данни “, сподели Борисов на Помпео, добавяйки, че 5G мрежите „ ще бъдат построени на правилата на свободна и лоялна конкуренция, бистрота и господство на закона. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР