България се представя под мотото Ароматът на слънцето при 29-ото

...
България се представя под мотото Ароматът на слънцето при 29-ото
Коментари Харесай

Български храни участват под мотото Ароматът на Слънцето“ на форум в Берлин

България се показва под мотото " Ароматът на слънцето " при 29-ото си присъединяване в Международното ревю за селско стопанство, градинарство и хранителна индустрия " Зелена седмица ", което се откри през вчерашния ден в Берлин.

За първи път страната ни е сътрудник на ревюто и ще се показа със лична палата вместо обичайния до момента щанд. Това е по този начин поради поетото от България председателство на Европейски Съюз от началото на годината, заяви " Дневник ".

Българските артикули се показват в палата с повърхност от 1640 кв. м. с 30 щанда . В ревюто вземат участие общо 62 компании и 13 аграрни производители, членове на разнообразни асоциации и съюзи.

В българската палата по време на цялото ревю ще има културна стратегия, ъгъл за занаяти, ловджийски щанд, осведомително бюро. Тя е украсена с живи рози.

Традиционно измежду продуктите, които се оферират на щандовете, има тахани, биологичен пчелен мед (от липа, акация, лавандула и др.), козметични артикули на основата на българска роза и лавандула, сурово-сушени и варено пушени месни артикули, лютеница, конфитюри, сладка, биозеленчуци и плодове, млечни артикули, риба и рибни артикули. Изложени са и питиета - виновност, ракии, бира, сокове.

Очакванията са присъединяване на България на влиятелното ревю да спомогне за разпространение на българските храни и питиета, само че и на страната като атрактивно място за добра кухня, туризъм и отдих.

Традиционното интернационално ревю " Зелената седмица " (Grune Woche), което се организира за 83-и път , продължава от 18 до 28 януари. То събира под един покрив стотици компании и към 400 хиляди гости.

Международното панаирно ревю за земеделие, храни и градинарство отваря порти за първи път през далечната 1926 година.

Участието на България като публична страна, сътрудник на Международното ревю за селскостопански и хранителни артикули " Зелена седмица Берлин 2018 ", бе утвърдено от държавното управление през януари предходната година. За него са отделени 1.8 млн. лв..

Специален посетител на интернационалното ревю ще бъде еврокомисарят по земеделието и развиването на селските региони Фил Хоган. Германският министър по прехраната и земеделието Кристиан Шмид ще стартира формалната си обиколка на " Зелена седмица 2018 " от българската палата на 19 януари.

Представители на генералните дирекции " Земеделие и развиване на селските региони " и " Здравеопазване и сигурност на храните " ще вземат участие в разискванията на тематика " От фермата до чинията - устойчива храна за здравословен метод на живот ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР