България се отдалечава от пълноправно членство в Шенген. Това обясни пред

...
България се отдалечава от пълноправно членство в Шенген.
Това обясни пред
Коментари Харесай

Керемедчиев: България се отдалечава от пълноправно членство в Шенген

България се отдалечава от пълноправно участие в Шенген.

Това изясни пред БНР Милен Керемедчиев, някогашен заместник-министър на външните работи и на стопанската система.

“Пълноправно участие в Шенген сега не е допустимо ”

“Ние няма да влезем в Шенген като пълноправна страна членка до края на годината. Трябва незабавно да се върнем към другото предложение – за поетапно влизане в Шенген, да оставим сухопътните граници за идващ стадий. Пълноправното участие в Шенген сега не е допустимо ”, сподели той.

40% от популацията на Газа е под 15-годишна възраст. Огромен брой деца и дами ще бъдат оставени в капан сред настъпващата израелска войска и затворената граница с Египет. Египет не бърза да отвори границата си. Бежанска война от 1 милион палестинци значи доста тежък напън, уточни Керемедчиев. По думите му, през бежанските потоци могат да се инфилтрират и бойци на “Хамас ”.

Тази година ръстът на мигрантските потоци към Европа е невиждан. И преди военния спор в Газа натискът по европейските граници беше доста сериозен, посочи още Милен Керемедчиев. Той е безапелационен, че би трябвало да сме подготвени за увеличение на бежанския поток.

“Не споделям ентусиазма на министъра на защитата да задели 50 военнослужещи за спомагателна защита на нашата граница. Натискът ще бъде доста по-силен. Ако до момента е имало към 1500 опита дневно, те могат да станат в пъти повече сега, в който тези бежанци тръгнат към Европа. А те ще тръгнат, рано или късно ”, разяснява Керемедчиев в предаването “Преди всички ”.

Според него като резултат в идните европейски избори крайнодесните и националистически партии ще бъдат по-силни.

“Тепърва ще виждаме доста дрязги в опазването на европейските и най-много на шенгенските граници. Разширяването на Шенген още веднъж ще се отсрочи ”, изрази мнение Милен Керемедчиев.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР