България се оказа неочаквано във фокуса на вниманието на Съединените

...
България се оказа неочаквано във фокуса на вниманието на Съединените
Коментари Харесай

Военният министър на САЩ идва в София

България се оказа ненадейно във фокуса на вниманието на Съединените щати ден преди значимата тирада на украинския президент Володимир Зеленски пред Конгреса в сряда и дни, откакто той изиска от Америка подпомагане да му бъдат предоставени руски изтребители за неговата войска.

Военният министър на Съединени американски щати Лойд Остин ще посети България тази седмица, сподели на брифинг неговият представител Джон Кърби. В България той ще се срещне с цивилни и военни водачи, само че няма повече информация какво ще приказва той с българските управляващи.

Същевременно довечера министър председателят Кирил Петков получи позвъняване от Белия дом.

" Министър-председателят Кирил Петков организира довечера телефонен диалог с вицепрезидента на Съединените американски щати Камала Харис по нейна самодейност. Госпожа Харис благодари на българското държавно управление за филантропичната помощ, която страната ни дава на Украйна, както и за приемането на бягащите от войната. "

Това оповестява държавната пресслужба. Няма други детайлности.

Пресцентърът на Белия дом и туитър акаунтът на Камала Харис не оповестяват за диалога.

Правителството подари на Украйна в границите на механизма на Европейски Съюз за гражданска отбрана 30 палатки, 450 спални чувала, възглавници, походни кревати и стационарни електрически генератори и медикаменти. От тол такси бяха освободени и конвоите с филантропична помощ, които пътуват през територията на страната.

Междувременно новината за визитата на военния министър на Съединени американски щати у нас бе предадена мълниеносно и неверно от доста наши медии, които написаха, че идва държавният секретар Антъни Блинкен, а че обявилият го Джон Кърби е представител на Белия дом, какъвто той не е, както и не е представител на Държавния департамент.

https://www.clubz.bg/uploads/2022/03/IMG_0108.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 1125 " height= " 1671 " />

https://www.clubz.bg/uploads/2022/03/IMG_0109.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 1125 " height= " 1717 " />
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР