България се намира в правителствена криза, заяви председателят на Възраждане

...
България се намира в правителствена криза, заяви председателят на Възраждане
Коментари Харесай

Костадинов: България се намира в правителствена криза, скоро ще има развръзка

България се намира в държавна рецесия, съобщи ръководителят на " Възраждане " Костадин Костадинов пред публицисти в Народното събрание.

" Скоро ще има развръзка, в границите на, може би, идната седмица ще има краен свършек ", добави той.

Според Костадинов няма значение дали възможните предварителни избори ще са дружно с европейските или седмица по-рано или по-късно. По думите му обществото обезверено желае нови избори. " Изборите вземат решение политическата и държавна рецесия ", сподели той.

" На 9 юни са изборите за Европейски парламент (ЕП) ", напомни Костадинов.

" Възраждане " стартира номинации на участниците в листата за европейските депутати. До края на месеца би трябвало да премине номинационната процедура, като до 15 април ще бъде призован учредителен съвет на партията, на който ще бъде взето дефинитивно решение за подреждането на листата ", изясни той.

" Номинираните би трябвало да бъдат български родолюбци, да бъдат открити и демократични, да пазят правото на глас и мнение в Екологичен потенциал и да бъдат експерти и специалисти ", сподели Костадинов.

Според него Европейски Съюз би трябвало да бъде реформиран напълно.

" Вчера ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че ще се работи интензивно в посока на това да бъде отстранено право на несъгласие на страните членки на Европейски Съюз, с цел да може да се вземат решения с 2/3 болшинство. Европейски Съюз минава към превръщането му от едно консенсусна общественост в такава, в която преобладават две или три огромни страни – примерно Германия, Франция и Италия ", разяснява той.

По думите му България в тази обстановка, както постоянно, е в периферията.

" Възраждане " ще изпрати в Екологичен потенциал дейни хора, а не както до момента всички са изпращали – политически пенсионери ", сподели още Костадин Костадинов.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР