България, Румъния и Хърватия са изпълнили условията за присъединяване към

...
България, Румъния и Хърватия са изпълнили условията за присъединяване към
Коментари Харесай

ЕВРИКА: Пускат ни в Шенген

България, Румъния и Хърватия са изпълнили изискванията за присъединение към Шенген и е извънредно време Съветът на Европейски Съюз да предприеме нужните стъпки. Това съобщи на конференция в Брюксел говорителката на Европейската комисия Анита Хипер, представена от БНР. 

Тя отхвърли да даде информация за техническата задача на институцията в България и Румъния, която да ревизира тяхната готовността на двете страни за присъединение към Шенген с претекста, че тя е конфиденциална. Мисията се организира сред 9 и 15 октомври.

Анита Хипер обаче напомни, че Еврокомисията се застъпва за присъединението на София и Букурещ към пространството за свободно придвижване, както и на Хърватия, защото са изпълнили нужните условия за това.

" Крайно време е Съветът на предприеме нужните стъпки, тъй че те да се причислят напълно към Шенген ", сподели представителят на Европейска комисия.

Очаква се на следващия ден Европейският парламент да гласоподава резолюция с апел за приемането на България и Румъния до края на годината. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР