България, Румъния и Хърватия прекалено дълго и по неоснователни причини

...
България, Румъния и Хърватия прекалено дълго и по неоснователни причини
Коментари Харесай

Словенският премиер: България чака прекалено дълго за Шенген

България, Румъния и Хърватия прекомерно дълго и по неоснователни аргументи са държани в чакалнята на Шенген. Това съобщи в Страсбург министър председателят на Словения Янез Янша.

Той показа пред евродепутатите целите на словенското председателство, което стартира на първи юли. Основен приоритет на Любляна ще бъде възобновяване на Европейски Съюз след пандемията от Коронавирус. Страната се надява да реализира и прогрес за започване на договаряния с Република Северна Македония и Албания.

Словенският министър председател Янез Янша беше посрещнат в Страсбург с рецензии от страна на някои от политическите групи поради проблеми с медийната независимост в страната, с върховенството на закона и отхвърли на Любляна да излъчи делегирани прокурори в Европейската прокуратура.

Словенският министър председател даде обещание, че страната му ще работи за европейската вероятност на Западните Балкани.

" Нашата цел е да препотвърдим, да съживим, да събудим европейската вероятност за Западните Балкани. Това заричане беше обещано на срещата в Солун 2003. Ако успеем да го реализираме, ще покажем, че ние сме стратегически фактор ", съобщи министър-председателят на Словения.

Според него България, Румъния и Хърватия са изпълнили критериите за участие в Шенген и би трябвало да бъдат признати.

" По наше мнение България, Румъния и Хърватия бяха държани прекомерно дълго в чакалнята на Шенген по неоснователни аргументи ", добави още Янша.

Тази вечер в Европейския парламенти ще има спор за Шенген. Очаква се евродепутатите да гласоподават резолюция, в която приканват Съвета да извърши уговорката си и да предприеме незабавни дейности за премахването на инспекциите по вътрешните сухопътни, морски и въздушни
граници на трите страни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР