България Разследване: Полицаи от другата страна на закона Как служители

...
България Разследване: Полицаи от другата страна на закона Как служители
Коментари Харесай

Разследване: Полицаи от другата страна на закона

България Разследване: Полицаи от другата страна на закона Как чиновници на реда стопанисват заведения, карат първокласни коли и рекетират елементарните жители? 31 май 2020, 20:16  Симеонов за олигарсите, изригна отново и против bTV
Симеонов за олигарсите, изригна отново и против bTV
 Васил Найденов: Имало е моменти, в които съм желал да кажа „ Край ”
Васил Найденов: Имало е моменти, в които съм желал да кажа „ Край ”
 Васил Велев: Данъчната система сподели висока успеваемост повече от 10 година
Васил Велев: Данъчната система сподели висока успеваемост повече от 10 година
 Борисов: Сменяме Живков, Цветанов ще си направи собствен план
Борисов: Сменяме Живков, Цветанов ще си направи собствен план
 Дончев: Обвинен зам.-министър не може да извършва отговорностите си
Дончев: Обвинен зам.-министър не може да извършва отговорностите си
 Аврамова: Коронавирусът не е спрял строителството в България
Аврамова: Коронавирусът не е спрял строителството в България
 10 души са обвинени за незаконната група за импорт на боклуци
10 души са обвинени за незаконната група за импорт на боклуци
 Дъждовете не престават, по кое време времето се оправя?
Дъждовете не престават, по кое време времето се оправя?

лед следствието на NOVA за служители на реда, които живеят в разкош на ръба на закона, тайната Viber група „ Катаджиите “ прегряла от обиди и неетични квалификации против Мартин Георгиев и Тина Ивайлова, описват в "Неделята на NOVA ".

Следват санкции и уволнения, а също и реакции на дирекция „ Вътрешна сигурност “ и Министерство на вътрешните работи.

От NOVA описаха за още близки и рискови връзки на Йордан Петков с други негови сътрудници. Показаха и новата покупка на служителя на реда Цветомир Цолов - заведение в квартал „ Сторгозия “, което по документи е закупено от брачната половинка му, само че съгласно хората в Плевен това е единствено на хартия.

Разследване: Как служители на реда живеят в разкош на ръба на закона

Заради пропуските в документите, както и положението на компанията, тече инспекция на Дирекция "Вътрешна сигурност “. Стана ясно, че има финансови несъответствия при Цветомир Цолов и бизнеса на жена му.

Ето какво излиза наяве от продължението на следствието:

Два дни след диалога на екипа на NOVA с Цолов, плевенската прокуратура изненадващо, в лицето на зам.-окръжния прокурор Николай Пачевски, се произнася с разпореждане за отвод да образува наказателно произвеждане по жалбата на Петър Стойков отпреди 7 месеца. В документа Стойков твърди, че катаджията Цветомир Цолов ще му отнеме заведението по противозаконен метод. Прокурор Пачевски отхвърли коментар за претекстовете на това разпореждане, както и за какво самият жалбоподател не е разпитан от проверяващия орган.

Реакцията на Министерство на вътрешните работи след разкритията за корупция измежду пътни служители на реда

Оказа се, че с изключение на двете заведения в Плевен и третото, което е закупено на търг, Цолов и брачната половинка му имали и още едно заведение, единствено че в София в "Студентски град ". През 2016 година го купили в съдружничество със брачната половинка на кмета на Пордим за над 100 хиляди лв.. Тя отхвърля коментар.

Проверка на имотното положение ще бъде осъществена и на още един служител на реда - Петър Найденов, който също приготвя да отвори заведение в емблематичния за Плевен парк „ Кайлъка “. По документи заведението още веднъж е на името на брачната половинка му.

Петър Найденов попадна в полезрението на екипа на NOVA поради другарството му с администратора на тайната Viber група – Данчо Катаджията, за който описват в предходни епизоди.

Групата, с изключение на за смешки и закачки, служила и за бизнес. Имало ценоразпис, като против 500 лева месечно хората са можели да се възползват от карта с камерите на територията на страната.

Как върнаха на работа служител на реда, завлякъл десетки фамилии с хиляди левове

„ Ние се уведомявахме сами и си помагахме, в което не виждам неприятно. Във всеки един град си има такива групи “, сподели пред NOVA Петър Найденов.

Едва ли обаче във всеки един град се снимат персонални данни на хората и се разгласяват в секрети групи, както се случва с екипа на NOVA.

Мартин Неделчев e служителят на реда, който снима персоналните карти на екипа. Той работи в Пътната полиция в Плевен. И против него има формирани инспекции, освен поради екипа на NOVA. Кметът на село Къшин води няколко каузи за непозволено формирани актове против него от служител на реда Неделчев.

Арестуваха Данчо Катаджията в "Пирогов "

„ Хора, облечени във власт и униформа, са решили, че могат да си вършат произволи на пътя - тъкмо с мен няма по какъв начин да стане. Аз не съм срещу системата на Министерство на вътрешните работи, в противен случай, постоянно спомагам. Нито съм срещу съда и униформата, само че има хора, облечени във власт и униформа, които си мислят, че са вся и всьо и могат да си вършат, каквото си желаят с жителите “, сподели Пламен Петков.

Друг служител на реда от групата е Бойко Диков от отдел „ Пътна полиция “ в Долни Дъбник. От няколко месеца е разследван от Дирекция „ Вътрешна сигурност “ за злоупотреби с гориво.

Полицай Петър Кирков от Плевен е различен член на тайната група. От 23 години е в системата на Министерство на вътрешните работи. Разследван е за корист с евросредства при отварянето на фитнес център в града. Има и дело за взимане на 20 евро рушвет от камионджия преди 3 години. Оттогава е намален и работи в Кнежа. Сега е квартален контрольор в село Бреница. Полицаят е много деен във Viber групата, в която е от времето, когато е бил катаджия.

Данчо Катаджията освободен под домакински арест

Полицай Цветан Ганчев от Севлиево също е деен. Отново е „ късметлия” за номер на автомобила му – 2999. Отскоро прави неприятно усещане на своите сътрудници с агресивното си държание.

Още един деен в групата, който постоянно изнася данни за местоположението на мобилните камери, е криминалистът Людмил Здравков от Троян. Допреди година е бил катаджия. Тогава по нехайство удря патрулка в таксиметров автомобил, спрял на знак "Стоп ". Има акт за това, а за премия е нараснал в Районното в Троян като действен служащ.

Към сегашния миг се ревизират още пет Областни дирекции на Министерство на вътрешните работи за присъединяване им във въпросната група. „ Катаджиите “ е закрита от няколко дни. Създадена е обаче друга в Telegram под кодовото име “Невидимите “.

Повече вижте във видеото.
 Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза  Източник: следствие служители на реда закон .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Малките компании ще купуват ток на свободни цени  1 Кои дипломи носят най-високи стартови заплати  1 Какви компенсации ни дължи компанията при редуциране  1 Българите свиха заемите --> Пaрите ни  Малките компании ще купуват ток на свободни цени Малките компании ще купуват ток на свободни цени  Кои дипломи носят най-високи стартови заплати Кои дипломи носят най-високи стартови заплати  Какви компенсации ни дължи компанията при редуциране Какви компенсации ни дължи компанията при редуциране  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  Шефът на Спецпрокуратурата подаде оставка - България | Vesti.bg - https://www.vesti.bg/bulgaria/shefyt-na-specprokuraturata-podade-ostavka-6109531 Шефът на Спецпрокуратурата подаде оставка - България | Vesti.bg - https://www.vesti.bg/bulgaria/shefyt-na-specprokuraturata-podade-ostavka-6109531  Борисов: Сменяме Живков, Цветанов ще си направи собствен план Борисов: Сменяме Живков, Цветанов ще си направи собствен план  Историческо: Историческо: " Дракон " се скачи с Международната галактическа станция  Коронавирус - Бил Гейтс е отговорен! Коронавирус - Бил Гейтс е отговорен! Последни  Разследване: Полицаи от другата страна на закона Разследване: Полицаи от другата страна на закона  Валери Симеонов Симеонов за олигарсите, изригна отново и против bTV  Васил Найденов: Имало е моменти, в които съм желал да кажа „ Край ” Васил Найденов: Имало е моменти, в които съм желал да...  Хидроксихлорохин: Помага ли против ковид, или не Хидроксихлорохин: Помага ли против ковид, или не  Васил Велев: Данъчната система сподели висока успеваемост повече от 10 година Васил Велев: Данъчната система сподели висока...  Историческо: Историческо: " Дракон " се скачи с Международната...  <p>Тръмп назова Г-7 остаряла, кани&nbsp;Русия и още 3 държави</p> Тръмп назова Г-7 остаряла, кани Русия и още 3...  От 1 юни: Градският превоз в София с всекидневно работно време От 1 юни: Градският превоз в София с всекидневно...  Над 4 милиарда души по света употребяват чат приложения Над 4 милиарда души по света употребяват чат приложения  Пьотр Стоянов (1857 – 1957) Натюрморт, 1927, София Класика в жанра: "Натюрморти "  Българи са част от екипа на SpaceX, извел астронавти в Космоса Българи са част от екипа на SpaceX, извел астронавти в...  Шофиране по време на пандемията от COVID-19: 5 неточности, които да не допускате Шофиране по време на пандемията от COVID-19: 5 неточности...  България е измежду най-засегнатите финансово в Европейски Съюз от рецесията с ковид България е измежду най-засегнатите финансово в Европейски Съюз от...  Протестите в Съединени американски щати ескалират, има погубен Протестите в Съединени американски щати ескалират, има погубен  Започва разширението на бул. Започва разширението на бул. " Тодор Каблешков "  Биовет АД още веднъж отвори вратите си за гости Биовет АД още веднъж отвори вратите си за гости  Бойко Борисов Борисов: Сменяме Живков, Цветанов ще си направи собствен...  <p>Мъск прибира $770 млн. под формата на бонуси</p> Мъск прибира $770 млн. под формата на бонуси  Проф. Витанов за ковид: На последното ходило на стълбата сме Проф. Витанов за ковид: На последното ходило на...  Финал на акцията Финал на акцията " ЗАЕДНО ”: Доброто продължава... Всичко от през днешния ден Виц на деня - Мамо, мъжът ми ме обиди. Ще си дойда при теб! - Не, дъще! Него би трябвало да го накажем същински. Аз ще дойда при теб! Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Германски доктор: Германски доктор: " Вирус-убиец? Живейте си живота! "  Вижте вилата на проверяван зам.-министър (видео и снимки) Вижте вилата на проверяван зам.-министър (видео и снимки)  Радев: Вече знаем цифрите, България ще вземе 15 милиарда евро Радев: Вече знаем цифрите, България ще вземе 15 милиарда евро  Колко години приблизително от живота на болния лишава COVID-19? Колко години приблизително от живота на болния лишава COVID-19?  Турция сътвори военна зона край границата с България Турция сътвори военна зона край границата с България  Брутално принуждение над 16-годишно момиче Водещи вести  Българи са част от екипа на SpaceX, извел астронавти в Космоса Българи са част от екипа на SpaceX, извел астронавти в Космоса  Биовет АД още веднъж отвори вратите си за гости Биовет АД още веднъж отвори вратите си за гости  Хидроксихлорохин: Помага ли против ковид, или не Хидроксихлорохин: Помага ли против ковид, или не  От 1 юни: Градският превоз в София с всекидневно работно време От 1 юни: Градският превоз в София с всекидневно работно време  Над </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник:
vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР