България разполага с всички съвременни лекарства за лечение на вирусните

...
България разполага с всички съвременни лекарства за лечение на вирусните
Коментари Харесай

Страната ни е въвела нов тип лечение на Хепатит В и С

България разполага с всички модерни медикаменти за лекуване на вирусните хепатити В и С посредством въвеждане на нова генерация лекуване, което трае до 12 седмици, отстранява мъчителните инжекции и няма странични инфекции. То е за пациентите над 18 година и е въведено през 2023 година в страните от Европейския съюз. Страната е покрита и с Центрове за лекуване - в 15 огромни града.

Това сподели проф. доктор Красимир Антонов, ръководител на Експертния съвет на Министерство на здравеопазването по Националната стратегия за надзор и предварителна защита на Хепатит В и С.

Данни показаха разнообразни специалисти на конференция на тематика " Национална стратегия за предварителна защита и надзор на вирусните хепатити 2021-2025 година ", отдадена на елиминирането на хепатит B и С в България.

Един на четири души в света живеят с чернодробно заболяване, като една от главните аргументи е използването на алкохол. България е на осмо място по консумация.

Добрата вест е, че с новата стратегия на Европа се полагат безплатни проучвания на хората сред 40 и 65 година на всеки пет години.

У нас към този момент има опция да се лекуват и деца над 3 година от вирусните хепатити. Предлагаме и добра диагностика. Страната ни има и положителни клинични пътеки за лекуване на заболяванията. Само следенето на един пациент е 15 000 лева

Голямо огнище има измежду пандизчиите. Д-р Красимир Антонов е безапелационен, че експертите у нас не чакат и 6-месечния период за правене не PCR тест за разкриване на болесттите, а при подозрение проби се вършат незабавно, защото въведеният период " опонира на лекарската логичност ". Схемата за лекуване и на цироза е същата.

Доц. Тонка Върлева, контрол на Хепатит B и C, битка със СПИН и туберкулоза, счита, че епидемиологията е близка до болните със СПИН и лекуването, стратегиите и рисковите групи са сходни. Болните от Хепатит B обаче са четири пъти повече от останалите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР