България Радев: Прокуратурата дава тон за погазване на закона Според

...
България Радев: Прокуратурата дава тон за погазване на закона Според
Коментари Харесай

Радев: Прокуратурата дава тон за погазване на закона

България Радев: Прокуратурата дава звук за тъпчене на закона Според президента по-тревожното е, че прокуратурата приказва с гласа и работи с способите на жълтите медии, което е пагубно 24 юни 2020, 10:43  Радев: Прокуратурата дава звук за тъпчене на закона Източник: БГНЕС
същина прокуратурата дава звук за тъпчене на закона - не съблюдава следствената загадка, случайно взема решение кое е "висок публичен интерес " и кое - не, навлиза в сферите на други институции без нужните пълномощия и потенциал, съобщи президентът Румен Радев в отговор на въпрос на публицисти.

Според президента по-тревожното е, че прокуратурата приказва с гласа и работи с способите на жълтите медии, което е пагубно. Затова се нуждаем от самостоятелна експертиза на записа с гласа на Борисов, съгласно който запис основният прокурор се загатва като възхитен почитател на министър-председателя, разяснява Радев.

По думите му българите се нуждаят отчайващо от правдивост, а България се нуждае незабавно от изчистване на "това омерзително леке ", което може да бъде изчистено единствено с истината. Това няма по какъв начин да стане със селективен метод по въпросите, с двойни стандарти. Няма да стане с шумно гонене на неуместните, прикриване на държавното управление, сподели Радев.

Не мога да осъждам по частично предоставена и преднамерено поднесена информация, сподели президентът Радев, запитан дали има вяра на Пламен Узунов, секретар на президента по правни въпроси и антикорупция. Очаквам всички данни да излязат и от прокуратурата, чакам, несъмнено, да се произнесе и съдът, сподели Радев в отговор на въпрос по какъв начин се е сдобил Пламен Узунов с решение на съда и това не е ли необичайно.

Очакваме тази правдивост да бъде възобновена с подхващане на същинските случаи, там, където търговията с въздействие е материализирана в големи размери и то от публични средства. Където "свинските вътрешности " водят до големи злоупотреби с публични поръчки, с еврофондове, с хазарт, с ниско качество на строителството, съобщи Румен Радев. Затова би трябвало ние, като общество, да отстояваме законността и правилата на правовата страна. Днес това зависи от българите и от самостоятелния български съд, добави президентът.

В България дали някой е отговорен взема решение съдът. Напоследък у нас изказванията на прокуратурата се огласяват надали не като присъда, само че за тяхната заможност може да реши само съдът, разяснява Радев. По думите му на всички е ясно кой има интерес от отвличането на вниманието от скандалния запис и фотосите в спалнята на премиера.

За страдание прокуратурата в тази обстановка се обрисува от ден на ден като политически състезател, който подкрепя спешния пи ар на министър-председателя, разяснява президентът. Чух че основният прокурор съобщи, че свадите в кабинета застрашавали прокуратурата. С това признава, че ще брани държавното управление, а не закона, счита президентът.

Радев съобщи също, че в екипа му има непоклатимост, тъй като хората работят по ясни цели и те са напълно в публичен интерес.

Държавният глава взе участие в конференция за бъдещето на Европейския съюз, проведена от Института за стопанска система и интернационалните връзки и Фондация "Фридрих Еберт ".

Радев: Не приравнявайте Узунов с флирта с нацизма


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР