България работи много упорито, за да може да присъства изцяло

...
България работи много упорито, за да може да присъства изцяло
Коментари Харесай

Бербок: България е изпълнила условията за Шенген, трябва да я приемем бързо

България работи доста настойчиво, с цел да може да участва напълно в Шенгенската зона. България е изпълнила всички условия. Това съобщи немският министър на външните работи Аналена Бербок на взаимна конференция с българския си сътрудник Мария Габриел, съобщи кореспондент на БГНЕС.

" Ние като Европейски Съюз би трябвало да спазим думата си за приемането на България в Шенген. Пълното присъединяване на България в Шенген би трябвало да пристигна доста бързо ", съобщи Бербок.

Според нея откакто България е изпълнила всички критерии, нейните жители имат право да се движат свободно в Европа. " Не би трябвало да позволяваме да не се съблюдава думата ", акцентира ръководителят на немската дипломация.

Държавите, които към момента не поддържат това решение, най-сетне би трябвало да го създадат. Доверието не би трябвало да бъде пропилявано, а осъществяванията да остават неизпълнени ", съобщи Бербок. " Това е алфата и омегата за нас като европейци. "

Германският външен министър също по този начин акцентира смисъла на разширението на Европейски Съюз.

„ Украйна, Молдова, Северна Македония и другите страни от Балканите подхващат дейности по контрактуваните промени “, сподели още Бербок.

Тя настоя тези старания на страните да бъдат приети, само че в това време означи, че съответните промени би трябвало да бъдат изпълнени навременно, като се вземат поради европейските полезности.

Аналена Бербок разяснява още войната в Ивицата Газа. Тя настоя филантропичните доставки за цивилното население да продължат, предвид на тежката обстановка. 

Благодаря на Германия за безапелационната ѝ поддръжка за участието на България без повече отсрочване в Шенген . Това съобщи през днешния ден вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел на взаимна конференция в Берлин с немската външна министърка Аналена Бербок.

Без повече отсрочване на Шенген. Благодаря на безапелационната поддръжка на Германия. Позицията на Берлин значи доста за България и българския народ.

Тя уточни, че Берлин поддържа София и за участието на България в Организацията за икономическо сътрудничество и раз, както и опазването на външните граници, което е главен приоритет.

Габриел разяснява и икономическите вложения на Германия в България, като изрази вяра капацитетът да бъде употребен в областта на културата и образованието.

Външният министър означи също, че поддръжката за Украйна е значимо да продължи в изискванията на съветската експанзия.

„ Ще работим за санкционния режим против Русия и ограничения против заобикалянето на тези наказания. България е дом на хиляди бягащи украинци, поддържаме формулата за мир на президента Володимир Зеленски “, сподели тя.

„ Ще работим с Молдова, Румъния и Гърция за други възможности направления за украинското зърно “, продължи Габриел.

Външният министър акцентира, че България поддържа интеграцията на страните претенденти за Европейския съюз.

„ Това е опция за Европа. От стратегическо значение е да имаме сигурни постоянни и проспериращи страни, които споделят европейските полезности. Подкрепяме Западните Балкани, Молдова, Украйна и Грузия. Критериите би трябвало да бъдат изпълнени “, означи още Мария Габриел.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР