България Протест срещу избора на Гешев и номинацията на Цацаров

...
България Протест срещу избора на Гешев и номинацията на Цацаров
Коментари Харесай

Протест срещу избора на Гешев и номинацията на Цацаров

България Протест против избора на Гешев и номинацията на Цацаров Протестът протича умерено. В региона има засилено полицейско наличие 2 декември 2019, 19:57  Протест против избора на Гешев и номинацията на Цацаров
Протест против избора на Гешев и номинацията на Цацаров
 Събарят 17 противозаконни градежи на
Събарят 17 противозаконни градежи на " ало " измамници
 12 арестувани поради хулигански прояви на футболни мачове
12 арестувани поради хулигански прояви на футболни мачове
 Задържаха служители на реда при акция против дилъри
Задържаха служители на реда при акция против дилъри
 Протест блокира основния път Ардино – Кърджали
Протест блокира основния път Ардино – Кърджали
 Дете откри игла в пържола
Дете откри игла в пържола
 Прощаваме се с Ламбо: Стотици чакат пред Народния спектакъл
Прощаваме се с Ламбо: Стотици чакат пред Народния спектакъл
 Марковски за банкерката от Варна: Парите са скрити
Марковски за банкерката от Варна: Парите са скрити

ов митинг против назначението на Иван Гешев за основен прокурор се организира довечера в столицата.

Протестиращите от самодейността "Правосъдие за всеки " се събраха обичайно пред постройката на Съдебната палата в столичния център, с цел да изразят недоволствието си против избора и назначението с президентстки декрет за обвинител номер едно Иван Гешев.

Протестиращите не утвърждават избора на Висш съдебен съвет, който беше гласуван на два пъти.

Този път демонстрацията с изключение на против избирането на Иван Гешев за основен прокурор, е и против номинацията на Сотир Цацаров за ръководител на антикорупционната комисия.

С възгласи "Геше в срам " протестиращите потеглиха от Съдебната палата до Ларгото, където пред така наречен "триъгълник на властта " обявиха, че без правораздаване няма бъдеще.

Протестът протича умерено. В региона има засилено полицейско наличие.
Нов митинг против назначението на Иван Гешев за основен прокурор  гешев митинг  гешев митинг  гешев митинг  гешев митинг
Правомощията на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) не следва да бъдат ограничавани и най-много пълномощията на Дирекция Противодействие на корупцията. В същото време обаче тази дирекция и самата комисия не се нуждае от спомагателни пълномощия. Действащите би трябвало да бъдат непокътнати. Комисията има капацитет да извърши дилемите си.

Това сподели актуалният основен прокурор Сотир Цацаров преди чуването му в парламентарната комисия като претендент за ръководител на КПКОНПИ по-рано през днешния ден.

Цацаров заяви, че по време на чуването си във вторник ще подчертава главно върху нуждата от смяна в работата на Дирекция Противодействие на корупцията, на увеличението на нейния цифров състав, ще подчертава върху нуждата от радикално нов метод в работата на самата комисия и нейната администрация.

Протест, а прокурорите: Кампания против Гешев

Необходимите законодателни промени съгласно Цацаров са свързани с това да бъде прецизиран кръгът на лицата, които са с така наречен висши обществени длъжности. В момента те са един голям и неработещ брой, сподели Цацаров и даде образец: кое постанова измежду тия лица да бъде включен шефа или изпълнителния шеф на Българския състезателен тотализатор, както и шефове на районни поделения на изпълнителни организации.

Според Цацаров може би е нужен и усилване на парламентарния надзор върху КПКОНПИ. Тази комисия главно се регистрира пред Комисията за надзор на СРС. Струва ми се, че тя би трябвало да се регистрира и пред Комисията по вътрешна сигурност и пред Комисията по противопоставяне на корупцията и парламентарна нравственос – тази, която в действителност е водеща при процедурата по желание на ръководител, сподели още Цацаров.

Радев и Нинова избухнаха, Гешев им отговори

Настоящият основен прокурор заяви, че на 5 или 6 декември би следвало да е ясно решението на Венецианската комисия по питането на правосъдния министър за отговорността на тримата огромни в правосъдната власт.

Българската страна ще извърши решението на комисията в границите на конституционния ред, съобщи Цацаров.

От своя страна определеният и назначен с декрет на президента за нов основен прокурор Иван Гешев разяснява самодейността на Румен Радев за необятен публичен спор за "цялостния модел на българската прокуратура, нейното устройство и функционалности, мястото ѝ в правосъдната система и връзките с други институции ".

Радев подписа указа за Гешев, желае смяна в Конституцията

Президентът има право да насочва апели. Аз не разбрах тъкмо какви са границите на този спор, какво тъкмо би трябвало да бъде дебатирано. Когато президентът дефинира рамките на дебата и в случай че бъде поканена прокуратурата, ще се отзовем, съобщи Гешев.

Гешев за блестящата кариера и митингите

Дебатите за промени в Конституцията не стартират в този момент, те просто не престават. Ако някой има тезата за това, че може да ги организира и в различен формат и в различен мащаб – това би трябвало да бъде приветствано, съобщи от своя страна Сотир Цацаров.

Изслушват претендентите за КПКОНПИ на 3 декември

Цацаров и Гешев участваха през днешния ден в Европейския парламент в Брюксел в конференция "12 години Механизъм за съдействие и инспекция в България: Равносметка ".

Форумът е проведен от евродепутата Емил Радев, който е заместник-председател на Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи.

Механизмът за съдействие и инспекция е изчерпал своята полза, той всъщност не спомага за прогрес. Надяваме се да завърши бързо, а всички български институции да продължат да вървят по верния път, разяснява Иван Гешев.

Няма страна в света, която да се е справила с престъпността. Това, което можем да създадем е да продължим да работим, заключи новият основен прокурор.

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Източник: .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 Как ще заплащат коледните добавки за пенсионерите  1 Следете цената, а не % на понижението  1 Пробутват ни замразена риба за прясна  1 Регулатори против иноватори --> Пaрите ни  Как ще заплащат коледните добавки за пенсионерите Как ще заплащат коледните добавки за пенсионерите  Следете цената, а не % на понижението Следете цената, а не % на понижението  Пробутват ни замразена риба за прясна Пробутват ни замразена риба за прясна  Регулатори против иноватори Регулатори против иноватори Не пропускай  Дете откри игла в пържола Дете откри игла в пържола  <br> <strong> Зодиите </strong> би трябвало да създадат това през <strong> 2020 </strong> за триумф в любовта <br>
Зодиите би трябвало да създадат това през 2020 за триумф в любовта
 <br> <strong> Емилия Кларк: </strong> Не желая да ме гледат като болна <br>
Емилия Кларк: Не желая да ме гледат като болна
 <br> Род Стюарт: <strong> Разочарован съм </strong> от Меган и Хари <br>
Род Стюарт: Разочарован съм от Меган и Хари
Последни  Протест против избора на Гешев и номинацията на Цацаров Протест против избора на Гешев и номинацията на Цацаров  Екологичен потенциал затвори петицията против построяването на Екологичен потенциал затвори петицията против построяването на " Струма "  <p>&bdquo;Работя от 7-годишен&rdquo; &ndash; ориста на дребния Месут</p> „ Работя от 7-годишен” – ориста на...  магазин за сладолед От продавачка на сладолед до модел на Luis Vuitton  <p>Сериалът<strong><span style= Сериалът „ Под прикритие “ потегля по NOVA  <p><span style= Даниел Крейг се зазвръща стремително със "Смъртта може...  <p>3 трилиона&nbsp;за &quot;зелена&quot; Европа,&nbsp;какво сподели Борисов&nbsp;</p> 3 трилиона за "зелена"...  Мъж е открит с прободни рани, задържаха сина му Мъж е открит с прободни рани, задържаха сина му  Лидерска позиция и растеж за NOVA през ноември Лидерска позиция и растеж за NOVA през ноември  <p>Пожар унищожи къщи в приказния Халщат</p> Пожар унищожи къщи в приказния Халщат  Събарят 17 противозаконни градежи на Събарят 17 противозаконни градежи на " ало " измамници  Род Стюарт Род Стюарт: Разочарован съм от Меган и Хари  Opel Corsa-e Полша: високи дотации за евтини електрически автомобили  12 арестувани поради хулигански прояви на футболни мачове 12 арестувани поради хулигански прояви на футболни мачове  Виктория Бекъм е фешън икона Ще банкрутира ли Виктория Бекъм?  Изплащането на добавките за Коледа стартира на 9 декември Изплащането на добавките за Коледа стартира на 9 декември  Маргарита Иванова Какво знаете за изкуството да пишем на български...  Емилия Кларк на премиерата на Емилия Кларк: Не желая да ме гледат като болна  <p>Атентат в Украйна, убиха 3-годишния наследник на депутат</p> Атентат в Украйна, убиха 3-годишния наследник на народен представител  <p>5 от най-красивите&nbsp;<strong>мостове в света</strong></p> 5 от най-красивите мостове в света Всичко от през днешния ден Виц на деня Не съм неприятен човек, само че от време на време ругая. Защо ругая ли? Ами псувнята е като бонбоните " Рафаело " – вместо хиляди слова.... Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Българското разпятие, което изумява света (СНИМКИ)  Култовите реплики на Ламбо – от екрана и отвън него  Българката, която очарова света с гения си (ВИДЕО)  Крадец избра неверната къща, попадна на 82-годишна културистка  Как наподобява Кейт, когато пазари в супермаркет (СНИМКИ)  Истината зад именитите песни на Queen Водещи вести  <p>3 трилиона&nbsp;за &quot;зелена&quot; Европа,&nbsp;какво сподели Борисов&nbsp;</p> 3 трилиона евро за " зелена " Европа до 2050  Вежди Рашидов Вежди Рашидов показа последните думи на Ламбо  Екологичен потенциал затвори петицията против построяването на Екологичен потенциал затвори петицията против построяването на " Струма "  <p>&bdquo;Работя от 7-годишен&rdquo; &ndash; ориста на дребния Месут</p> „ Работя от 7-годишен ” – ориста на дребния Месут  <p>Колко коства една <strong>&bdquo;доза щастие&rdquo;? </strong>Точно един живот.</p> Колко коства една „ доза благополучие ”? Точно един живот.  <p><strong>Яна Маринова</strong> със комичен <strong>гаф:</strong> Случва се на всеки</p> Яна Маринова със комичен гаф: Случва се на всеки Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР