България продължава да разчита на подкрепата на Италия за изпълнение

...
България продължава да разчита на подкрепата на Италия за изпълнение
Коментари Харесай

България разчита на Италия за Еврозоната и Шенген

България продължава да разчита на поддръжката на Италия за осъществяване на главните цели на страната ни, включително присъединението към Еврозоната и Шенген .

Това съобщи ръководителят на Народното събрание Росен Желязков по време на срещата си с ръководителя на Камарата на депутатите в италианския парламент Лоренцо Фонтана. Българска парламентарна делегация, водена от ръководителя на Народното събрание Росен Желязков бе в Рим във връзка 24 май, оповестиха от пресцентъра на Народното събрание.

Желязков даде висока оценка за положението на двустранните връзки с Италия, която е значим сътрудник в Европейски Съюз и съдружник в НАТО. Той изрази подготвеност да продължи дейния политически разговор сред двете страни на всички равнища, както и взаимоотношението на двустранна основа по въпроси от съвместен интерес.
 Снимка 619551
Източник:

Предстои съставяне на Групата за другарство с Италия в Народното събрание, която ще благоприятства развиването на съдействието на парламентарно равнище.

Председателят на Народното събрание уточни, че Италия е значим външнотърговски сътрудник и основен вложител в България. Съществува забележителен капацитет за по-активно търговско-икономическо съдействие, за увеличение на италианските вложения в България, както и за разширение на наличието на български артикули на италианския пазар, добави той.

Изрази и желанието на страната ни за активизиране на съдействието в енергийния бранш, в това число поради ролята на Италия в осъществяването на стратегическия план Южен газов кулоар и повишението на енергийната сигурност в района.

Сред тематиките на диалога беше и войната в Украйна. Росен Желязков срещна Лоренцо Фонтана с Решението на Народното събрание за оказване на военна и военнотехническа поддръжка на страната. Той съобщи, че България оказва помощ на Украйна и ще продължи да упорства за обективен и дълготраен мир.
 Папа Франциск поздравил делегацията ни за единството в разликите
Папа Франциск поздравил делегацията ни за единството в разликите

Делегацията е от всички парламентарни сили в 49-то Народно заседание

В състава на парламентарната делегация са заместник-председателите на Народното събрание Цончо Ганев и Филиз Хюсменова, ръководителят на ПГ " ГЕРБ-СДС " Десислава Атанасова, съпредседателят на ПГ " Продължаваме Промяната и Демократична България " Атанас Атанасов, националният представител от ПГ " Българска социалистическа партия за България " Ирена Анастасова и ръководителят на ПГ " ИТН " Тошко Йорданов. В нея са включени представители на президентството, на изпълнителната власт, на Светия Синод на Българската православна черква и на Католическата черква.

" Поздравявам Ви за това, че, макар че сте толкоз разнообразни, сте дружно в името на Вашата страна България! ". С тези думи се обърна по-рано през днешния ден папа Франциск към българската делегация, която по традиция през днешния ден е във Ватикана във връзка Деня на светите братя Кирил и Методий и празника на българската писменост, култура и просвета, оповестява пресцентъра на Народното събрание.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР