България преговаря за задълбочаване на военното сътрудничество със САЩ и

...
България преговаря за задълбочаване на военното сътрудничество със САЩ и
Коментари Харесай

Искаме от САЩ да охраняват българското небе

България договаря за задълбочаване на военното съдействие със Съединени американски щати и усилена защита на въздушното ни пространство.

Това сподели за bTV началникът на защитата по време на едно от най-мащабните учения на транспортната авиация в Пловдив.

В тренировката под името " Тракийско лято " фокусът е върху транспортната авиация.

Формация от американски C-130 и български C-27J " Спартан " извършват полети за десант на хора и товари.

" Най-важното е да се избегне рискът за самолетите по този начин, че да има сигурна и безвредна платформа по време на парашутните скокове ", сподели майор Дерек Ендеуек.

В рамките на взаимната подготовка беше демонстрирано инфилтриране на тактическа група от командоси, както и авиомедицинска евакуация.

" Начинът, по който ние взаимодействаме с американските военновъздушни сили по никакъв метод не се разграничава от метода, по който работим и взаимодействаме с нашите военновъздушни сили, съобщи ген. майор Явор Матеев.

" Смятам, че задачите и дилемите на тренировката са реализирани ", сподели ген.-майор Цанко Стойков, пълководец на Военновъздушни сили.

В тренировките участваха и български изтребители .

Следващия месец българските МиГ-29 ще се упражняват детайли от взаимна защита на въздушното пространство с американските си съдружници.

" Нашият фокус е към взаимно носене на " Ер полисинг " . Правим всичко, с цел да поддържаме техническата редовност на МиГ-29, само че в същото време би трябвало да подсигуряваме сигурността на нашето небе, сигурността на обединеното пространството на НАТО по този начин, че всевъзможни взаимни начинания са уместни ", заяви адмирал Емил Ефтимов, шеф на защитата.

В общите тренировки с военновъздушните сили на Съединените щати в Европа в този момент вземат участие общо 750 военнослужещи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР