България предпочете да се сниши пред Русия за пореден път.

...
България предпочете да се сниши пред Русия за пореден път.
Коментари Харесай

Стефан Тафров: България затвърди убеждението, че руското влияние е много силно

България избра да се сниши пред Русия за следващ път. България избра да не се солидаризира със своите европейски сътрудници и съдружници в НАТО и затвърждава в интернационален проект убеждението, че съветското въздействие в България е доста мощно и че е податлива на съветски напън. Това съобщи в изявление за БНР някогашният непрекъснат представител на България в Организация на обединените нации и в няколко европейски страни Стефан Тафров.

" Това съумя да заяви България на света ", заявява Тафров.

По думите му въпросът с доказателствата по случая " Скрипал " е решен от Европейския съюз в неговото изказване, към което България се причисли. " Европейският съюз сподели, че няма друго пояснение, като се изключи че Русия стои зад офанзивата против Скрипал на територията на Англия. България се съгласи с това, а по-късно министър председателят Борисов още в Брюксел стартира да приказва и за друга възможност, тогава да не беше дал своя вот за това решение ", сподели Тафров. Той добави, че е сюрпризиран от държанието на държавното управление по въпроса дали да бъдат отзовани съветски дипломати, откакто и обществото е ядосано от арогантното държание на съветския патриарх в България.

" Въпреки това държавното управление не се съобрази с публичните настроения и аз не съм изумен, че огромна част от последователите на ГЕРБ, в това число и видни фигури в ГЕРБ, се усещат очевидно неловко и се разграничиха от това решение на държавното управление. Гонейки съветски дипломати, никой не затваря вратата за разговор с Русия. Диалог постоянно ще има. Въпросът е кардинален ", разяснява някогашният посланик.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Отровеният съветски сътрудник (110)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР