България постигна значителен напредък с одобрението на проект на споразумение

...
България постигна значителен напредък с одобрението на проект на споразумение
Коментари Харесай

България стъпва твърдо към еврозоната: Одобрено е ключово споразумение с ЕК

България реализира забележителен прогрес с утвърждението на план на съглашение за партньорство с Европейската комисия /ЕК/. Целта му е да се провеждат ефикасни осведомителни и информационни акции за въвеждането на еврото в страната, като се подсигурява, че жителите са добре осведомени за идните промени.

Подписването на съглашението е значима стъпка към подсилването на взаимоотношението сред българските управляващи и Европейска комисия. То планува координирани старания за повишение на публичната осведоменост по отношение на действието на Икономическия и паричен съюз и на еврото, като по този метод се цели улеснение на плавния преход към общата европейска валута.

Важен аспект на съглашението е опцията за съфинансиране на дейностите , свързани с информационните акции. Европейска комисия дава поддръжка, която може да покрива до 50% от общите разноски за осъществяване на националната тактика за въвеждане на еврото. Това финансиране може да се реализира посредством безплатни средства или директно осъществяване на действия от страна на Европейска комисия според от наличните бюджетни запаси .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР