България постигна втора победа на европейското първенство по волейбол за

...
България постигна втора победа на европейското първенство по волейбол за
Коментари Харесай

Лоренцо Мичели: Би било страхотно да победим и Италия на европейското първенство

България реализира втора победа на европейското състезание по волейбол за дами. Н Селекционерът Лоренцо Мичели разяснява триумфа.

" Беше много мъчно да играем против Босна и Херцеговина. Имат добър тим. Излязоха с друга система от тази, която чакахме и за която се готвихме. Започнахме да се борим на игрището. На моменти имахме проблеми, както и те. От психическа позиция сме доста мощни. Отборният дух е на наша страна. Това най-добре се видя в четвъртия гейм. Затова съм доста горделив от девойките ", съобщи Мичели в изявление пред формалния уебсайт на БФВолейбол.

Наставникът на българския отбор е удовлетворен от метода, по който тимът ни е почнал присъединяване си в дуела.

" Не наложихме нашия темп. Съперникът пусна много друг състав. Най-вероятно тъй като на следващия ден има доста значим дуел против Хърватия. Срещу нас пробваха да се възстановят от умората, която натрупаха при успеха с 3:2 над Швейцария през вчерашния ден. Те рискуваха. Всеки си прави стратегия. До през днешния ден нашата стратегия беше доста натоварена. Осем дни подред работихме доста крепко, а през вчерашния ден имахме тежък мач против Хърватия. Сега ние имаме ден отмора, с цел да се възстановим за борбата с Италия. Ако Босна и Херцеговина завоюва мача си на следващия ден, то ще се класира за идната фаза. Знаеха, че против нас ще им е доста мъчно и по тази причина започнаха със състав, който няма да играе на следващия ден. Когато видяха, че могат да вземат нещо от нас, пробваха. Но отново ще повторя, че съм горделив от девойките ми, тъй като те се оправиха добре ", добави Лоренцо Мичели.

България e краткотраен водач в група " В " на шампионата след две победи в първите си две срещи, а в събота ни чака мач против домакина Италия.

" Това е като фантазия! Срещу Италия ще излезем без напрежение в събота. Искаме да се забележим по какъв начин ще изглеждаме против един от най-силните тимове. Ще се забавляваме и ще опитаме да обезвреждаме противника. Вече играхме в Лигата на нациите против тях и знаем какъв брой ще е мъчно. Но ние се любуваме на този миг. Нашата значима цел е да спечелим мачовете с Румъния и Швейцария. Би било ужасно да победим и Италия. Следваме пътя си ", добави треньорът на България след триумфа против Босна и Херцеговина.

" Второто място е нашата цел от началото на шампионата. Радвам се, че нещата вървят по проект. Разбира се, няма инцидентни победи. Зад всеки триумф стои доста труд и себераздаване от целия тим. Поздравявам тима за чудесната игра!, разяснява и Мира Тодорова втората победа на България на еврошампионата.

" Отборът на Босна и Херцеговина съумя да се приспособява към играта и тактиката ни, въпреки и в третия гейм. Това са напълно естествени обстановки в професионалния волейбол. За страдание, ни лиши малко повече време да променим някои неща, само че се надявам да вземем поука от обстановката. В последна сметка мачът приключи в наша изгода, което е най-важно. Ключът за триумфа беше най-много натискът, който оказахме със сервис и положителната игра в отбрана. Успяхме да устоим душевен, което е огромна стъпка за нашия тим ", съобщи националната ни състезателка.

Тя разяснява и иден конфликт с любимеца за купата Италия.

" Италия е сложен съперник, само че ние излизаме на всеки мач с огромно предпочитание и хъс за победа. Важно е да държим непрекъснато равнище на играта си. Този мач ще е инспекция за израстването на тима против мощни съперници ", приключи Тодорова.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР