България постигна убедителна победа срещу Исландия като част от подготовката

...
България постигна убедителна победа срещу Исландия като част от подготовката
Коментари Харесай

България победи Исландия в първата си приятелска среща по виртуален футбол

България реализира безапелационна победа против Исландия като част от подготовката си за квалификациите за европейското състезание по е-футбол, оповестява уеб сайтът на БФС. Георги Фиков завоюва с 1:0 против Арон Ларусон, а Радослав Христов се наложи с 3:1 Арон Иварсон.

Двамата ще показват България в квалификациите за шампионата, проведено от УЕФА и компанията за компютърни игри Konami. Българският тим ще се бори с Германия, Турция, Унгария, Естония и Гибралтар за първото място, което дава право на присъединяване на е-Евро 2020. Завършилият втори ще играе бараж.

" Много съм удовлетворен от представянето на играчите. Отнесоха се съществено към съперниците и владееха самодейността от самото начало. Забелязах някои дребни елементи, над които би трябвало да поработим до мача с Германия, само че не преставам да съм оптимист за класирането ни. Поздравявам играчите и щаба на Исландия. Според мен макар резултата се показаха доста почтено ", сподели треньорът на българите Емил Димитров.

Колегата му от Исландия Евалдас Паликевичюс поздрави противника, както и публиката на онлайн излъчването, за това, че са били другарски настроени. " Като цяло мачът е потребен и за двете страни и съм доста благополучен, че футболните ни федерации си сътрудничат към този момент и в е-футбола ", съобщи той.

За успеха на мача, изигран от Фиков, вкара " виртуалният " Станислав Костов в 52-ата минута. В дуела на Христов два гола за България вкара Радослав Василев, а Ингасон.

 Георги Фиков и Радослав Христов играят за България
© БФС

Георги Фиков и Радослав Христов играят за България
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР