България попада в топ 2 на най-успешните държави на конкурса

...
България попада в топ 2 на най-успешните държави на конкурса
Коментари Харесай

България в топ 2 на най-успешните държави на Евровизия за последните 6 години

България попада в топ 2 на най-успешните страни на състезанието Евровизия за последните 6 години по сбор получени точки във финала. Преди страната ни в класацията е единствено Италия, която завоюва състезанието през 2021 година, а след нас са още 38 страни, както и такива с огромни музикални промишлености като Швеция, Англия, Германия, Испания, Франция.

В класацията са взети поради точките от финалите с българско присъединяване от 2016. За впечатляващия резултат на България са виновни второто място на Кристиан Костов през 2017 година в Киев, четвъртото място на Поли Генова през 2016-а в Стокхолм, 11-ото място на Виктория в Ротердам през 2021-ва и 14-ото място на EQUINOX в Лисабон през 2018 година.

През 2019 година страната ни не взе участие в състезанието.

При пресмятане на точките с включване на нула точки за пропусната година от България, страната ни е на трето място, като над нас са единствено Италия и Швеция, които нямат пропуснато присъединяване.

Припомняме, че Евровизия 2022 ще се организира тази седмица в Торино, Италия.

България ще бъде показана от Intelligent Music Project. Групата ще взе участие в първия полуфинал на 10 май. Вторият е на 12, а самият край е на 14 май.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР