България получи положителна оценка от Европейската комисия за промени в

...
България получи положителна оценка от Европейската комисия за промени в
Коментари Харесай

ЕК одобри българското предложение за бюджетните линии по ПВУ

България получи позитивна оценка от Европейската комисия за промени в бюджетните линии на вложения по Националния проект за възобновяване и резистентност /НПВУ/. С измененията се отразява пониженото безплатно финансиране от Европейски Съюз и се понижава рискът от загуба на средства заради физическа неспособност на осъществяване в границите на интервала на допустимост до август 2026 година

Промените включват намаляването на финансирането на плана за закупуване на системи за предпазване на електрическа сила . Също и забавени през последната една година инфраструктурни планове в региона на железопътния превоз, ръководството на водите и биоразнообразието, държавната администрация и опазването на здравето. Шест вложения отпадат от НВПУ, като се правят оценка опциите за тяхното финансиране от други източници.

Такава актуализация се постанова, тъй като през 2022 година Европейската комисия преизчисли актуализацията на България с малко под 10%. Предстои Съветът на Европейски Съюз да прегледа утвърждения от Европейска комисия проект. Очаква се да бъде публично признат на идната среща на министрите на финансите от Европейски Съюз.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР