България поиска съдействие, за да се справи с възможния внос

...
България поиска съдействие, за да се справи с възможния внос
Коментари Харесай

Франция и Германия - против удължаване на забраната внос на украински земеделски стоки в страни от ЕС

България изиска подпомагане, с цел да се оправи с вероятния импорт на украински слънчоглед, а Европейската комисия разгласи, че може да обезпечи пренос за целия украински износ на аграрни артикули. 

Англия предизвести, че Русия може да нападна търговски кораби в Черно море. Според английския дипломат в Организация на обединените нации Барбара Уудуърд съветският военен флот е заложил в допълнение мини на подстъпите към Одеса и може да предприеме офанзиви и против търговски кораби.

Руски военен транспортен съд е засякъл и унищожил два украински безпилотни катера в Черно море. Според военното министерство в Москва, което заяви за случая, той е станал на 370 километра югозападно от Севастопол - надалеч по-близо до Турция и България, в сравнение с до украинското крайбрежие.

На този декор Януш Войчеховски - еврокомисарят за земеделието - разгласи, че при фактическото затваряне на Черно море Евросъюзът е подготвен да обезпечи износа на съвсем цялата украинска земеделска продукция - към 4 милиона тона месечно - през своя територия.

Пред съвета на земеделските министри в Брюксел обаче българският министър Кирил Вътев е предизвестил, че преработвателните предприятия в България не могат да се оправят с вноса на слънчоглед от Украйна и е поискал  подпомагане от Съвета на министрите в Брюксел за решение на казуса:

 

Министър Вътев е изискал подпомагане от Брюксел поради вноса на украински слънчоглед и изсъхнало мляко у нас

Комисарят Войчеховски съобщи, че Брюксел работи върху проект за общо финансиране на спомагателните разноски за преноса на украински артикули.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР