България поиска изменение на своя план за възстановяване и устойчивост.

...
България поиска изменение на своя план за възстановяване и устойчивост.
Коментари Харесай

България поиска от ЕК да измени Плана си за възстановяване | ЕК потвърди получаването на българските планове, оценява ги до 4 месеца

България изиска изменение на своя проект за възобновяване и резистентност. Това удостовери Европейската комисия.

Европейската комисия удостовери, че е получила от България проектите, свързани със справедливия преход към чиста стопанска система. Говорител на комисията посочи, че в период до четири месеца може да се чака оценка на българските оферти.

Получихме на 30 септември изпратените от България проекти, уточни представителят на конференция в отговор на въпроси. Европейска комисия има период от общо четири месеца, с цел да се произнесе. В първите два месеца комисията може да показа бележки, а в идващите два - да реши дали утвърждава направените оферти, разясни той.

Ще преценим до каква степен проектите съдържат всичко належащо, обрисуваните цели и методите, които се плануват за поддръжка на засегнатите райони, преминаващи към по-чиста стопанска система. На тази основа ще преценим дали да одобрим проектите. Не мога да кажа какви суми са планувани за обособените действия, залегнали в проекта, добави представителят.

В известие на Европейска комисия се отбелязва, че настояването на България за промени се основава на нуждата да се вземе поради намаляването на оптималната разпределена безплатна помощ по механизма за възобновяване и резистентност на стопанската система от пандемията от 6,27 милиарда евро на 5,69 милиарда евро. Комисията отбелязва, че намаляването на сумата бе обвързвано с по-добрия стопански резултат на България през 2020 година и 2021 година от в началото планувания.

Предложеното от България изменение на проекта визира 17 вложения, включени в първичния проект. Някои от тези вложения са понижени, да вземем за пример обвързваните с енергийната успеваемост на публичните здания, националната инфраструктура за предпазване на ток от възобновими източници и обновяването на лечебни заведения. От проекта са отстранени три вложения в поддръжка на цифровизацията на сдружението " Български пощи ", построяването на транспортен терминал в Русе и цифровизацията на ръководството и ефикасното потребление на водите.

Ако Европейска комисия реши, ще предложи промените в проекта за утвърждение от Съвета на Европейски Съюз. Държавите от Европейски Съюз ще разполагат с до четири седмици, с цел да одобрят оценката на комисията, се прецизира в съобщението
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР