България поема курс към дипломатическа размяна на ноти с Нидерландия

...
България поема курс към дипломатическа размяна на ноти с Нидерландия
Коментари Харесай

ОФИЦИАЛНО: Да, искаме F-16 от Нидерландия в замяна на МиГ-29 за Украйна

България поема курс към дипломатическа замяна на ноти с Нидерландия за придобиването на изтребители от кралската флотилия F-16 в подмяна на това да се разделим с част от руските МиГ-29 в интерес на Украйна. Това излиза наяве от отговор на военния министър в служебното държавно управление Димитър Стоянов до депутата от Демократична България Ивайло Мирчев. 

В писмото си до националния фаворит Стоянов прецизира, че по формалния ред София не е получавала такава съответна оферта от Амстердам. " Независимо от това, Министерството на защитата предприе неотложно съответните дейности по заявяване на интерес от страна на Република България за придобиване на F-16 по по този начин оповестената скица ", написа малко и ясно министърът. 

В началото на седмицата водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов побърза да упрекна Ивайло Мирчев в разпространението на подправени вести във връзка с холандската оферта. Както Lupa.bg писа, депутатът в никакъв случай не е казвал, че Нидерландия към този момент е направила действия към България да й подари свои изтребители, а задава въпроса към отбранителното ведомство дали сходно осъществяване е допустимо. Ето, че разговор към този момент е открит. 

Съобщенията в холандската преса предходната седмица гласяха, че кабинетът на премиера Марк Рюте обмисля опцията да достави някои от страните-членки на НАТО в Източна Европа със свои бойни самолети, в случай че те се откажат от руските си машини и ги дарят на Украйна за битката й с съветския агресор. 

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР