България подкрепя всички инициативи, които биха довели до положително развитие

...
България подкрепя всички инициативи, които биха довели до положително развитие
Коментари Харесай

Бойко Борисов е изразил подкрепата си за мира в Близкия изток

България поддържа всички начинания , които биха довели до позитивно развиване на Близкоизточния кротичък развой . Всички противоречиви въпроси би трябвало да бъдат решавани по пътя на директните договаряния сред двете страни. Това съобщи българският министър-председател Бойко Борисов в границите на срещата си с премиера на Палестина Рами Хамдала, оповестиха от пресслужбата на Министерски съвет.

Двамата разискаха опциите за разширение на двустранното съдействие и за Близкоизточния кротичък развой. На срещата сред Бойко Борисов и Рами Хамдала участва и делегация от България, в която влизат вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и заместник-министърът на външните работи и народен координатор по антисемитизма Георг Георгиев.  
Среща с министър-председателя на Палестина Dr. Rami Hamdallah - د. رامي الحمد الله
Публикувахте от в 14 юни 2018 година По време на диалога си с министър-председателя Хамдала , министър председателят Бойко Борисов изрази своята откровена вяра тежките спорове в района да се разрешат с подписването на спокойно съглашение. " Толкова доста ми се желае да има мир, тъй като нашата страна има дългогодишно другарство с народите на Израел, на Палестина и на Иран ", показа българският министър председател.



Министър-председателят Бойко Борисов посочи, че българо-палестинските връзки са обичайно положителни и двете страни ще продължат дейната си активност по развиването им. По думите на българския министър председател мост към реализирането на тази взаимно заявена цел могат да бъдат тези над 5 хиляди палестински жители, които са приключили образованието си в България. Борисов заяви, че и сега има доста палестински студенти в България, които са избрали нашата страна за своето висше обучение.
 Бойко Борисов в Палестина Пресслужбата на Министерския съвет
Премиерът на Палестина Рами Хамдала благодари на Бойко Борисов за това, че е същински другар на Палестина и на идеята на палестинския народ.-->

Министър-председателят на Палестина акцентира, че неговият народ постоянно е с протегната ръка за мирни договаряния, само че не всеки път усещат същото предпочитание от другата страна. " В Газа бяха ранени или убити стотици хора. Нека светът обърне повече внимание на това ", прикани министър председателят Хамдала . Той изясни, че договарянията сред Палестина и Европейския съюз вървят постепенно, като помоли министър-председателят Бойко Борисов и България за подпомагане в ускоряването на този развой. " Искам да ви уверя, че Държавата Палестина ще бъде образец за демократично ръководство ", безапелационен бе министър председателят Рами Хамдала.

По време на визитата стана ясно още, че България и Палестина ще си сътрудничат в региона на образованието. Това планува Спогодба за съдействие сред отрасловите министерства на двете страни. Български и палестински възпитаници от началните и междинните учебни заведения ще вземат участие в интернационалните просветителни и художествени състезания. В университетите на двете страни ще бъдат избрани квоти за студенти и ще се насърчи годишният продан на университетския състав.

Спогодбата за съдействие сред просветителните министерства на двете страни беше подписана от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев и министъра на външните работи на Палестина Рияд ал Малики.

Документът планува още взаимна работа за облекчение на процедурите за взаимно признание на дипломите.
 Бойко Борисов в Палестина Пресслужбата на Министерския съвет
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР