България подкрепя санкциите срещу Русия като средство за спиране на

...
България подкрепя санкциите срещу Русия като средство за спиране на
Коментари Харесай

Искаме изключение от ЕС за внос на руски газ и петрол

България поддържа глобите против Русия като средство за прекъсване на нейната инвазия в Украйна, само че евентуално ще търси изключение от възможна възбрана на вноса на съветски природен газ и нефт, в случай че такова предложение бъде импортирано. Това споделя министър председателят Кирил Петков в изявление за организация Ройтерс, представено от Нова.

Членка на Европейски Съюз и НАТО, България е съвсем напълно подвластна от доставките на газ от съветския Газпром, до момента в който единствената й петролна рафинерия, благосъстоятелност на съветския ЛУКОЙЛ, обезпечава над 60% от употребяваното гориво в страната. Съединени американски щати обмислят продължение на глобите против Русия със възбрана на вноса на съветски нефт в страната, оповестява още медията.

Германия, най-големият покупател на съветски недопечен нефт, към този момент отхвърли концепцията за възбрана на вноса на нефт – позиция, подкрепена и от българския министър председател Кирил Петков. „ България би подкрепила всевъзможни ограничения, тъй като ние в действителност сме срещу войната, само че за тези две – вносът на петрол и газ, може би ще желаяме изключение. Нямаме настоящи други възможности сега, ние сме прекомерно подвластни “, споделя Петков.

„ Ние изцяло поддържаме украинския народ, подкрепихме първия пакет от наказания, даже сме отворени и за други наказания, единствено тези две наказания би било доста мъчно за нас да приемем като стопанска система и като страна ”, добавя българският министър председател. Неговото центристко съдружно държавно управление също ще стартира импорт на 1,5 милиона тона пшеница, с цел да обезпечи питателните си доставки до реколтата идната година и да избегне опасности, които могат да зародят от възможни повреди в атомни електроцентрали в Украйна.

В изявлението Петков добавя, че България към този момент се придържа към задачата си да се причисли към еврозоната от януари 2024 година Инфлацията в страната ще остане значително в сходство с тази в страните от еврозоната. „ България има валутен ръб, тъй че по някакъв метод към този момент сме в еврозоната, нищо не се трансформира за нас. Нямаме обособена парична политика… Нашата инфлация ще бъде много наедно с европейската инфлация ”, добавя българският министър председател в изявлението си пред Ройтерс.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР