България отпуска 180 000 лева за паметника костница Нешков връх

...
България отпуска 180 000 лева за паметника костница Нешков връх
Коментари Харесай

България отпуска 180 000 лева за костницата край Цариброд

България отпуска 180 000 лв. за паметника костница " Нешков връх " край Цариброд.

Предстои да бъде подписано съглашение за даване на безплатна финансова помощ сред българското държавно управление и община Цариброд.

Проектът на община Цариброд за създаване на електрифицирана инфраструктура на комплекса " Нешков връх " е на стойност 180 000 лв. и се осъществя по линия на българската политика за съдействие за развиване.

" Костницата " Нешков връх " е измежду най-значимите културно-исторически монументи в историята на България и Сърбия. В него почиват костите на починалите българи и сръбски войни в братоубийствената война от 1885 година ", показват от Външното ни министерство.
 НИМ възвръща 3 военни паметника в Македония, в това число опустошения на Каймакчалан
НИМ възвръща 3 военни паметника в Македония, в това число опустошения на Каймакчалан

Военното гробище на Осми Приморски варненски полк и на полк. Каварналиев

Тази година по линия на българската политика за съдействие за развиване ще бъдат подкрепени планове в 9 страни от Западните Балкани и Източното партньорство на обща стойност близо 3,5 млн. лв..

С реализирането на плана " Нешков връх " ще се усъвършенства инфраструктурата на историческата околност, достъпът до нея и до прилежащия манастирски комплекс " Св. Троица ". Финансирането на плана ще насърчи туризма и ще спомогне за по-голямата популяризация на " Нешков връх " , акцентират от ведомството ни.

Първият стадий от плана, който България ще финансира, е построяването на електрифицирана инфраструктура на комплекса. Планира се да се построи и осветление на паметника.

Във втория стадий от плана е планувано построяването на асфалтов път сред Цариброд и " Нешков връх ", което ще бъде финансирано от община Цариброд.
 Даваме 3 485 028 млн. лева на страните от Западните Балкани
Даваме 3 485 028 млн. лева на страните от Западните Балкани

От тях 35 000 са за Босилеград
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР