България отпадна на Световното по волейбол за мъже с три

...
България отпадна на Световното по волейбол за мъже с три
Коментари Харесай

И това доживяхме - България падна от Мексико на волейбол

България отпадна на Световното по волейбол за мъже с три загуби от 3 мача, като последната пристигна от цялостен новобранец - Мексико, 2:3 (25:20, 20:25, 23:25, 25:23, 16:18).

При победа с 3:0 селекцията ни имаше някакви теоретични шансове да продължи, нареждайки се измежду най-хубавите трети тимове в групите. Вместо това обаче отборът на Николай Желязков срещна опозиция от проведения отбор на " ацтеките ", който е напът да завоюва с 3:1.

В петия гейм България изтърва четири мачбола.

Първият гейм не предвещаваше подобен процес. Във втория настъпи непонятен спад. Съперникът противодействаше успешно и не позволи на " лъвовете " да се откъснат в резултата. Мексико поведе с 20:17 и изравни при 25:20, с което постави завършек на възможностите на българския отбор да продължи напред в шампионата. 

В третата част тонусът на " трикольорите " напълно падна и мексиканците поведоха със 17:14, с цел да създадат поврат с 25:23.

Четвъртият гейм също не вървеше добре за България. Мексико стартира да натрупа преднина, преминавайки през 8:7 и 18:15. Българите съумяха да извърнат от 18:21 до 24:22, след което се добраха и до тайбрек.

В решителната част българският тим поведе с 8:6 и 14:11, само че пропусна четири мачбола и загуби с 16:18.   

Най-резултатен за България стана капитанът Цветан Соколов с 24 точки, а младият Александър Николов добави още 21 точки.

За спечелилите с 33 точки се отличи Диего Гонсалес.

В дребен интервал от срещата на полето беше и Тодор Скримов, който имаше мускулен проблем в региона на корема и пропусна първите два дуела на България на Световния шампионат загубите от Полша и Съединени американски щати с по 0:3.

България приключи на четвърто място в група " С ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР