България отдавна не води самостоятелна политика и решението й да

...
България отдавна не води самостоятелна политика и решението й да
Коментари Харесай

Представителят на Русия в ЕС: България не действа самостоятелно

България от дълго време не води независима политика и решението й да експулсира 70 съветски дипломати е взето под натиска на външни сили , съобщи в петък непрекъснатият представител на Русия в Европейския съюз Владимир Чижов, представен от ТАСС.

" Смятам, че за независима външна политика на България може да се приказва единствено във връзка с далечното минало ", сподели той в изявление за телевизионния канал " Россия-24 ", разяснявайки думите на представителя на външното министерство Мария Захарова, че България е взела това решение по искане на външни сили.

Според Чижов поддръжката на България за стъпките на НАТО и гласуването й за антируските наказания също демонстрира нейната политическа взаимозависимост .

Той разкритикува решението за експулсиране на съветски дипломати като необичайно и предизвести да не се прибързва със заключението за спиране на дипломатическите връзки сред Москва и София .
 Руското външно преглежда предлагането на Митрофанова посолството да затвори
Руското външно преглежда предлагането на Митрофанова посолството да затвори

Песков: Ако е належащо, ще бъде докладвано на президента

Припомняме, че новината за изгонването на 70 души от съветската дипломатически задача у нас, обявена от премиера Кирил Петков в сряда вечерта провокира следващата буря измежду политическите партии, въпреки и да се оказа, че по-голяма част от оповестените за " личност нон грата ".

Българска социалистическа партия и " Възраждане " оповестиха дейностите на кабинета като пагубен акт, който заплашва България., а водачът Корнелия Нинова сложи под въпрос въобще поддръжката за предстоящ кабинет, в случай че номинацията ще е Кирил Петков. " Възраждане " пък оповестиха, че ще дадат Кирил Петков на прокуратурата.

" ИТН " , чийто представител е министър Теодора Генчовска (в оставка, бел.ред.) сложиха под подозрение законосъобразността на деяние и упрекнаха Кирил Петков за хрумка и еднолични дейности. Самата Генчовска разяснява само, че цялата документи е с гриф Секретно, че не тя е подписала нотите и че извършва единствено инструкции, които са й дадени от Министерски съвет, в тази ситуация -.

На другия полюс застанаха от " Демократична България ", които поддържаха дейностите на кабинета. ГЕРБ и Движение за права и свободи изрекоха кардинална поддръжка за действието по изгонването на дипломати, които се занимават с шпионаж, само че също изрекоха рецензия и към метода, по който работи кабинета на Кирил Петков.
 Митрофанова обмисля разкъсване на дипломатическите връзки с България Обновена
Митрофанова обмисля разкъсване на дипломатическите връзки с България

Поводът - отзоваването на 70 съветски дипломати
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР