България отчита 27% ръст на чуждестранните туристи, посетили страната ни

...
България отчита 27% ръст на чуждестранните туристи, посетили страната ни
Коментари Харесай

Вечеря с три ястия е 74 лева: Бълария била на първо място като дестинация, която си струва парите

България регистрира 27% растеж на задграничните туристи, посетили страната ни през първото тримесечие на годината, по отношение на януари-март 2019 година и по този индикатор се нареждаме на шесто място в света. По растеж на приходите от задгранични туристи означаваме растеж от 21%, с което заемаме 10-то място. 

Проф. Румен Драганов от Института за разбори и оценки на туризма показа, че растежът е автентичен.

" Интересът към България се усилва. Има доста чужденци, изключително в София. Ние сме преди всичко като дестинация, която си коства парите. Слънчев бряг и Мармарис са най-изгодните курорти. Цените са най-изгодни, като да вземем за пример вечеря с три ястия е 74 лв. ", сподели той по Nova News.

Според него има над 1,5 млн. пътувания на българи в България през месец май.

" 800 хиляди чужденци са пристигнали у нас. Имаме кулинарен и културен туризъм. Туристите са извънредно удовлетворени, харесват зеленината и спокойните места, гостоприемните хора. Разбират се на всевъзможен език. Вече се уговарят летателните стратегии за 2025 година Ръстът по отношение на 2019 година, когато сме имали 12,5 млн. чужденци и 24 млн. пътувания в страната, ще бъде 5% ", предвижда Драганов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР