България остана без голям медал на Световното първенство по вдигане

...
България остана без голям медал на Световното първенство по вдигане
Коментари Харесай

България без голям медал на Световното по щанги

България остана без огромен орден на Световното състезание по повдигане на тежести за мъже и дами в Богота. Последни в колумбийската столица на подиума излязоха в категория до 102 кг Васил Маринов и Дейвид Фишеров, като Маринов зае девето място в дуела, а остаряла контузия в коляното попречи на представянето на Фишеров.

Двамата българи потеглиха с идентични тежести в изхвърлянето, като преодоляха 170 кг. След това Маринов подвигна 174 кг и не съумя на 176 кг, до момента в който Фишеров почувства остра болежка в коляното и не можа да се оправи със 174 кг и 177 кг. Това класира Маринов четвърти - на 1 кг от медалите, а Фишеров остана десети, само че остарялата контузия в крайници го отхвърли от по-нататъшно присъединяване. Лидер бе иранецът Реза Дедар със 177 кг, като първите шестима се вместиха в едвам 3 кг, което правеше борбата за златото във второто придвижване и в дуела още по-оспорвана.

Маринов стартира изтласкването с 203 кг, а с цел да остане в зоната на медалите трябваше да направи огромен скок нагоре в тежестите. Във втория си опит той не подвигна 208 кг, по-късно, с цел да завоюва време сред излизанията си на подиума, изиска 210 кг, само че не съумя. В последна сметка българинът остана на девето място с 377 кг дуел, а първенец с 391 кг стана Фарез Ибрахим Елбак от Катар с 391 кг (174 и 217).

Така България приключва присъединяване си на Световното състезание в Богота с два медала от придвижванията - злато със международни върхове за мъже, младежи и юноши (220 кг) в изтласкването на 18-годишния Карлос Насар в категория 89 кг и сребро на Божидар Андреев в изхвърлянето в категория 73 кг. Насар не записа успешен опит в изхвърлянето и остана без класиране. Всичко това стана поради кончината на треньора на гения Илиан Илиев, който ненадейно си отиде седмица преди шампионата в Колумбия.
А Андреев се подреди четвърти. Той изтърва бронза, откакто в последния си опит не можа да изтласка 190 кг. Това в действителност е най-хубавото ни класиране на Световното. Другият ни ас Ангел Русев (55) се класира шести, откакто се контузи.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР