България очаква своевременна подкрепа от своите съюзници за съхраняване на

...
България очаква своевременна подкрепа от своите съюзници за съхраняване на
Коментари Харесай

Радев поиска подкрепа от НАТО за модернизация и капацитет на въоръжените ни сили

България чака своевременна поддръжка от своите съдружници за запазване на отбранителния потенциал на Българската войска и рационализация на въоръжените си сили . Това е декларирал президентът Румен Радев по време на среща с ръководителя на Военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер . Припомняме, че тази заран Бауер дойде на необявено авансово посещаване у нас. Утре той ще участва на демонстрации в " Ново село ".

В рамките на диалога са били разисквани рисковете и заканите пред сигурността, произлизащи от войната в Украйна, както и подхванатите ограничения за повишение на възпиращия и защитителен капацитет на източния фланг на Алианса.

Динамичните промени в средата за сигурност изискват преосмисляне на метода, по който европейските страни-членки на Алианса влагат в отбранителни си качества - това е обща позиция на Радев и Бауер, в която българският държавен глава още веднъж е призовал за превъзмогване на разделянето в границите на НАТО на страни-производители и страни-купувачи , като се пристъпи към взаимното създаване и внедряване на отбранителни технологии и съоръжение. Такава опция дава механизмът DIANA, съгласно Радев и това е най-прекият път към реализиране на оперативна съгласуемост сред обособените страни-членки в Алианса, акцентира президентът.

Румен Радев е изразил високата си оценка за поддръжката, която Нидерландия оказва за защитата на българското въздушно пространство, както и за отличното взаимоотношение на българския контингент в границите на образуването и подготовката на батальонната бойна група на Алианса на територията на България.
 Шефът на Военния комитет на НАТО дойде у нас
Шефът на Военния комитет на НАТО дойде у нас

Роб Бауер ще посети и полигона " Ново село "

Малко по-късно от Министерски съвет оповестиха, че и министър председателят Кирил Петков е провел среща с Роб Бауер . По време на диалога са били разисквани стратегическите проекти на НАТО за подсилване и защита на Източния фланг . Премиерът е сложил акцент върху нуждата от съгласуваност сред НАТО и Европейски Съюз във връзка с инфраструктурата, която може да бъде употребена от съдружниците и за цивилен, и за военни цели .

Адмирал Бауер се е съгласил със стратегическия метод на България и означи, че шерването на тежестта, както и на риска, са значима част от солидарността в НАТО.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР