България обмисля да въведе COVID тестове за идващите от Китай

...
България обмисля да въведе COVID тестове за идващите от Китай
Коментари Харесай

България обмисля да въведе COVID тестове за идващите от Китай


България обмисля да вкара Коронавирус проби за идващите от Китай поради високата заболеваемост там. Препоръката за ограничения от ковид е на Европейския съюз.

„ Те включват както носенето на маски по време на полет, по този начин и проучване на някакъв % от идващите. Вероятно ще се изисква тест на идващите с отминалост 48 или 72 ч. “, разяснява основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев.

Отрицателен тест за вируса, изработен 48 часа преди полет от Китай, ще изискват към този момент и в Австрия, Белгия, Швеция, Гърция и Германия. По-рано това условие вкараха Италия, Испания, Франция, Англия и редица страни отвън Европа.

Кадри от демонстрират, че в отделенията за инфектирани с COVID-19 са цялостни всички кревати, даже коридорите. Пикът в Китай пристигна след отпадането на ограниченията, които бяха облекчени след всеобщи митинги.

Около идната Лунна нова година се чака взрив на пътуванията от Китай. До България директни полети от Китай няма, само че през външното министерство и гранична полиция може да се следи началната точка на потегляне.

Междувременно Световната здравна организация (СЗО) предизвестява, че новият вид на „ Омикрон “, по този начин нареченият XBB1.5,. Той съумява да заобиколи имунитета след ваксина или преболедуване, само че смъртността му не е по-висока.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР