България няма да изпраща нито сили, нито средства в района

...
България няма да изпраща нито сили, нито средства в района
Коментари Харесай

България няма да изпраща военни сили в Червено море

България няма да изпраща нито сили, нито средства в региона на Червено море за обезпечаване сигурността на корабоплаването. Така министър председателят Николай Денков изясни думите на военния министър Тодор Тагарев отпреди няколко седмици.

" Това, което министър Тагарев имаше поради - не знам до каква степен се разбра, вероятно бе да се изпратят един-двама офицери в координационни центрове, за жалост, тя беше интерпретирана по неправилен метод. Това, което мога изрично да заявя, е, че в ударите, които бяха нанесени в Червено море и против хутите, няма никакво присъединяване на България и по никакъв метод. И - също по този начин - в никакъв случай не е обсъждано да се изпращат войски или кораби, просто не е имало подобен диалог ", уточни Николай Денков, министър-председател.

Двама български моряци остават в плен на хутите, само че се работи за тяхното освобождение.

" Двама са българските моряци, капитанът и помощник-капитанът, екипажите бяха изтегнели, там усложнението идва от това - знаете - морските правила - капитанът и помощникът са последните, които напущат кораба, в случай че те решат да го изоставен, евентуално могат да го създадат незабавно, само че това ще бъде срещу разпоредбите, тъй че това е въпрос, който се разисква, има контакт и с тях периодически, и с хората, които ги държат, надяваме се това да даде позитивен резултат ", съобщи Денков.

Разговорите за ротацията стартират през днешния ден, само че имена и лични смени няма да се разискват. Премиерът обясни, че концепцията Асен Василев да е вицепремиер е пристигнала от ГЕРБ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР