България няма да има спортист на годината през 2020 г.

...
България няма да има спортист на годината през 2020 г.
Коментари Харесай

За първи път в историята: Без Спортист на годината у нас - slava.bg

България няма да има състезател на годината през 2020 година За първи път от учредяването на наградата през далечната 1958 година премията няма да бъде връчена. Това е казус в спортната история. Досега имаше случаи, когато избраният за най-хубав състезател на годината да не се появи на церемонията, с цел да си получи премията (б.р. Григор Димитров през 2014 година и 2017 г.), само че постоянно премията беше връчвана, без значение от компликациите. Трябва да отбележим, че макар сериозния удар, които понесе спорта поради коронавирусната пандемия родните спортисти реализираха някои значими триумфи през 2020-а. През годината Цветана Пиронкова направи ослепително завръщане на корта след майчинство, достигайки до четвъртфиналите на Откритото състезание по тенис на Съединени американски щати и до третия кръг на Ролан Гарос, джудистът Ивайло Иванов стана европейски вицешампион в джудото, Кубрат Пулев се би за международната купа, а битката ни също записа почтени представяния печелейки три златни медала от европейското - Мими Христова (кат. до 65 кг.), Миглена Селишка (кат. до 50 кг.) и Едмонд Назараян, който стана първенец на Стария континент в дебюта си при мъжете. Само преди дни Юлияна Янева пък завоюва златен орден от Световната купа по битка в Белград.

Ежегодната гала "Спортист на годината " се организираше с финансовата помощ на Васил Божков, който както е известно от 10 месеца насам има съществени проблеми с управляващите у нас и се укрива в Дубай. Може би тъкмо това е повода тази година тя да не се организира.

За благополучие Министерството на младежта и спорта ще отличи най-заслужилите български спортисти през годината по време на шестото издание на церемонията "Нощта на първенците ", проведено от ММС. На нея ще бъдат наградени 14 заслужили спортисти, ръководители и деятели, удостоени с най-високото държавно отличие в региона на спорта - Венец на спечелилия за 2020 година
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР