България Нов протест срещу Гешев, сега пред президентството За да

...
България Нов протест срещу Гешев, сега пред президентството За да
Коментари Харесай

Нов протест срещу Гешев, сега пред президентството

България Нов митинг против Гешев, в този момент пред президентството За да встъпи в служба като основен прокурор, за назначението му би трябвало да бъде публикуван декрет от президента 25 октомври 2019, 10:26  Нов митинг против Гешев, в този момент пред президентството
Нов митинг против Гешев, в този момент пред президентството
 Васил Найденов: Колата до половината я няма
Васил Найденов: Колата до половината я няма
 Борисов: Нормално е да омръзнем… само че по-добро няма
Борисов: Нормално е да омръзнем… само че по-добро няма
 Близки на жертва в София търсят избягал палач на пътя
Близки на жертва в София търсят избягал палач на пътя
 Министерство на външните работи сезира Румъния поради нечистия въздух в Русе
Министерство на външните работи сезира Румъния поради нечистия въздух в Русе
 Топло и слънчево време, докога
Топло и слънчево време, докога
 Прегазиха пешеходец край Пловдив
Прегазиха пешеходец край Пловдив
 Комисия за защита на конкуренцията спря договорката за българските активи на ЧЕЗ
Комисия за защита на конкуренцията спря договорката за българските активи на ЧЕЗ

едоволни от избора на Иван Гешев за основен прокурор се събраха пред постройката на президентството.

Засилено е полицейското наличие в региона. Протестиращите обявиха, че тази вечер на същото място в 18 ч. ще се съберат още веднъж на митинг.

В четвъртък Пленумът на Висш съдебен съвет избра досегашния зам.-главен прокурор Иван Гешев за поста основен прокурор. За да встъпи в служба обаче, за назначението му би трябвало да бъде публикуван декрет от президента Румен Радев.

Избраха Иван Гешев за основен прокурор на България

В четвъртък 10 часа продължи чуването на претендента за правоприемник на Сотир Цацаров и изявленията на членовете на Висш съдебен съвет по-късно.

През целия ден митинги "за " и "против " Гешев блокираха София, а полицейското наличие в централната градска част беше извънредно засилено, улици и булеварди бяха отцепeни и затворени с часове. Противниците на Гешев блокираха Орлов мост в столицата и се заканиха окупацията на основната точка да остане цяла нощ.

Орлов мост остава блокиран, докога ще е по този начин

Самата обсада продължи до ранните часове на петък.

След това придвижването в региона беше възобновено. Към момента трафикът на коли е засилен. В региона към момента има полицейско наличие.

Иван Гешев бе определен след очевидно електронно гласоподаване с гласовете на 20 от членовете на Висш съдебен съвет. 4-ма бяха срещу. По закон, с цел да бъде определен за нов основен прокурор, са изискуеми 17 гласа.

Висш съдебен съвет слуша Гешев, сигнал за бомба, блокади и митинги

Кой е Иван Гешев?

Иван Стоименов Гешев има над 23 години юридически стаж в Прокуратурата на Република България, се споделя в информация от Висш съдебен съвет. Професионалната му кариера в правосъдната система стартира на 01.02.1995 година като асистент – следовател в Столична следствена работа, а от 21.05.1996 година е следовател в Столична следствена работа. В интервала от 17.04.2006 година до 11.05.2012 година е прокурор в Софийска районна прокуратура, като от 01.06.2009 година е командирован в Софийска градска прокуратура. След извършен конкурс, с решение на Висш съдебен съвет Иван Гешев е нараснал в служба „ прокурор “ в Софийска градска прокуратура.

Със заповед на изпълняващия функционалностите апелативен прокурор на Апелативна прокуратура – София от 16.10.2013 година е командирован в Окръжна прокуратура – Перник, за период от три месеца. Със заповед на основния прокурор от 09.06.2016 година е командирован в Специализирана прокуратура. В интервала от 19.07.2016 година до 16.07.2018 година е административен началник на Специализираната прокуратура. С решение на Прокурорската гилдия 2018 година е назначен на служба „ заместител на основния прокурор “ при Върховна касационна прокуратура.

За работата си в интервала 2015 година – 2017 година, със заповеди на основния прокурор, Иван Гешев три пъти е поощряван с отличие „ служебна признателност “ за чудесно осъществяване на служебните му отговорности, както и за проявен висок професионализъм. Притежава документ, връчен от екипа на фокусна точка „ SOYA “ – Европол, за особено самопризнание на заслугите и професионализма му в работата по интервенция за разтрошаване на незаконна печатница за произвеждане на подправени банкноти, както и документ от Американските секретни служби, отдел „ Вътрешна сигурност “, в символ на благодарност за неговите изключителни старания в следствието и предотвратяването на фалшифицирана американска валута.

През 2017 година е почетен с грамота „ Джовани Фалконе “ за действителен принос в ограничение разпространяването и използването на опиати, проституция, детска порнография, корупцията, тероризма и изразена поддръжка на дела в интерес на обществото, за образуване на хуманни модели на държание у подрастващото потомство. През 2019 година е награден с грамота и плакет „ Джовани Фалконе “ от десетото юбилейно издание на състезанието „ Страхливият умира всеки ден, смелият – единствено един път “ на Посолството на Република Италия и Община Благоевград.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР